Főoldal » Ericsson Globe Aréna (Stockholm)

Ericsson Globe Aréna (Stockholm)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem maradhat ki a bemutatásból Stockholm és egyben Svédország egyik szimbólumává vált épülete, a Johanneshov kerületében található Globe Aréna, amely jelenleg a világ legnagyobb gömb alakú építménye. Átmérője 110 méter, belső magassága 85 méter, térfogata 600000 köbméter, ami azt jelenti, hogy egy vízcsap segítségével 40 évbe telne mire feltöltődne vízzel a belseje. Koncertek alkalmával 16000 főt képes befogadni, míg egy sportesemény kapcsán körülbelül 13800 főt.

Az arénát 1986. szeptember 10-én kezdték el építeni, majd két és fél év után 1989. február 19-én avatták fel az akkori Európa Férfi Röplabda Bajnoksággal. 2009. február 2-án az Ericsson távközlési vállalat 10 évre megvásárolta az aréna névadási jogát, így lett a Globe-ból Ericcson Globe Aréna. Az épület könnyen megközelíthető földalattival, busszal, vagy autóval. A személygépkocsival érkezők számára két emeleten 1500 parkolóhely van fenntartva, mely a legmodernebb örző-védő technológiával felszerelt.

Az arénának összesen hét bejárata van, amelyek közül egyet a fogyatékkal élők számára hoztak létre. A három szektor közül az A van a legközelebb a színpadhoz, afelett található a B szektor, efelett pedig az állóhelyes  C szektor. A VIP ülőhelyek nagyon közel a mennyezetnél vannak. ATM csak a 2-es bejáratnál található. Ruhatár és mosdó minden emeleten van. Rendezvénytől függően külön női és férfi mosdók is találhatók.  Az arénában tilos a dohányzás, de az épületen kívül vannak dohányzóhelyek.

Akik korábban érkeznek a koncertre, vagy a sporteseményre, azoknak 7 étterem és kávézó áll a rendelkezésükre. A Global Grillben érdemes is jó előre helyet foglalni magunknak, hogy kényelmes körülmények között élvezhessük az ízeket és a látványt.

Jégkorong Világbajnokságot rendeztek itt 1989-ben, 1995-ben és jövőre is ez az aréna ad otthont a rendezvénynek. A 2000-es MTV Europa Music Awards díjkiosztót is itt rendezték meg, továbbá fellépett már a Globe színpadán Shakira, Kylie, Britney és Lady Gaga is.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.