Főoldal » Erzsébet királyné nyomában – Sisi út – 1. rész

Erzsébet királyné nyomában – Sisi út – 1. rész

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A SISI-UTAT 2002-ban hozták létre. Erzsébet királyné és császárné életének fontosabb állomásait járja be Bajorországból indulva Ausztrián át Magyarországig. 2004-ben pedig megalapították az Ausztria – Olaszország útvonalat és 2008-tól  Svájcban ér véget  Sisi életének utolsó szomorú emlékeivel.

Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach Münchenben született  1837. december 24-én.
“A szülei unokatestvérek voltak: Ludovika, az anya és Miksa Emánuel, az apa a Wittelsbach-ok nem uralkodó oldalágából származott. A kissé különc hírében  álló művelt és bohém apa imádta a természetet és sokat utazott.

Unterwittelsbach – Wasserschloss – Miksa herceg kedvenc nyári rezidenciája – Fotó: Creative Commons

Ludovika és Miksa házassága boldogtalan volt, noha az anya – nyolc szép gyermeknek (Lajos, Helene, Erzsébet, Károly Tivadar, Mária, Matild, Zsófia, Miksa Emánuel) adott életet. A Wittelsbach-ok hercegi ágának nem volt semmilyen hivatalos szerepe a bajor királyi udvarban, így Ludovika a gyermekeknek élt, maga nevelte őket. Ez teljesen szokatlan volt arisztokrata körökben. A gyermekek télen a müncheni palota, nyáron a Possenhofenben lévő nyári kastély kertjének csendjét verték fel hancúrozásukkal.” (http://www.freeweb.hu/giren/sisi/eletrajz1.htm)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.