Főoldal » Esküvő 2012: dátumválasztás az ünnepnapok és hosszúhétvégék tükrében

Esküvő 2012: dátumválasztás az ünnepnapok és hosszúhétvégék tükrében

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2012-ben rengeteg hosszú hétvége könnyíti (vagy nehezíti) az esküvő előtt álló jegyespárok dolgát, akik még nem döntöttek a dátumot illetően…

A hosszú hétvégére tett esküvőnek ami az előnye, az a hátránya is. Kétségkívül így plusz napokat szerzünk magunknak a felkészülésre, vagy a násznépnek és magunknak a pihenésre, azonban azt se felejtsük el, hogy sokan a hosszú hétvégék előtt/után tervezik a nyári szabadságukat, hogy kevesebb szabadnapot kelljen kivenniük, ezért ők nem lesznek felhőtlenül boldogok, hogy mégsem tudnak elutazni, mert helyette esküvőre “kell” menniük. Körültekintően járjunk el tehát a dátumválasztásnál.

Emellett, a kiszemelt esküvőhelyszínnél is falakba ütközhetünk, amennyiben ott szállás is rendelkezésre áll, mert sok szállásadó hely akciókkal, csomagokkal készül a hosszúhétvégékre, így előfordulhat, hogy egyáltalán nem is tudnak esküvőt vállalni.

Lássuk, melyek a “kritikus” hétvégék 2012-ben:

2012. március 15. – csütörtök ünnepnap, így 2012. március 17. szombati esküvőelőtt van két napunk ajándékba a készülődésre, kérdés, hogy ki szeretne koratavaszi esküvőt. Bizonyára a nagy többség még várna ezzel nyárig… :o)

2012. április 9. – Húsvét hétfő, így 2012. április 7. szombati esküvő esetén plusz egy napot kapunk ajándékba a pihenésre, kérdés, hogy bele akarunk-e rondítani mások családi ünnepébe, a nagyböjtről (azaz egészen pontosan a Feltámadás ünnepéről) már nem is beszélve… 

2012. május 1. – kedd ünnepnap, így 2012. április 28. szombati esküvő esetén lesz két teljes napunk a vasárnapon felül, hogy kipihenjük a lakodalom fáradalmait. Tökéletes időpontválasztás, hiszen ez még nem a nyári szabadságolás ideje, egy esküvő igazán bele kell, hogy férjen mindenkinek!

2012. május 28. – Pünkösdhétfő, így 2012. május 26. szombati esküvő esetén kapunk plusz egy napot a pihenésre, bár sok szállásadó hely bizonyára nagy forgalomra számít, ezért ne csodálkozzunk, ha korlátozásokról számolnak be erre, és a következő (2012. június 2.) szombatra vonatkozóan!

2012. augusztus 20. – hétfő ünnepnap, így 2012. augusztus 18. szombati esküvőesetén kapunk egy plusz napot ajándékba, de ez még azért a nyári szabadságolások időszaka. Legyünk körültekintőek! Emellett, bizonyára a szálláshelyek is egy utolsó nagy hajrába kezdenek majd a szezonzárás előtt.

2012. november 1. – csütörtök ünnepnap, így 2012. november 3. szombati esküvőelőtt lenne két extra napunk a készülődésre, bár kétlem, hogy az emlékezés és a gyász napjai összeegyeztethetők lennének egy esküvővel.

2012. december 25-26. – kedd és szerdaKarácsony első és második napja, így egy csodás ötnapos hosszú hétvégénk lesz (hacsak nem december 22-én kell majd a hétfőt ledolgozni), így egy 2012. december 22. szombati esküvő akár még szóba is jöhet, bár erre az időszakra inkább csak a kisebb, családi körben megtartott menyegzőket szokás tenni.

2013. január 1. – kedd ünnepnap, így 2012. december 29. szombati esküvő (mely akár egy négynapos szilveszteri buliba is átcsaphat :D) akár jópofa is lehet. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.