Főoldal » Feledhetetlen téli élmények 1.rész

Feledhetetlen téli élmények 1.rész

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Csodás sípályák, hóborította hegyoldalak és síelési lehetőség várja a téli sportok szerelmeseit egész évben a gleccsereken! Ausztria téli síparadicsomában mindenki megtalálhatja a számítását. Legyen szó kezdőkről vagy profikról, a feledhetetlen téli élmények garantáltak.

Ausztriában a klasszikus mellett számtalan különleges és egyedi szálláshely áll a vendégek rendelkezésére. Legyen szó egy iglufaluról, a sípálya mellett található alpesi kunyhókról, egy különleges, luxust kínáló menedékházról vagy sajátos építészeti megoldásokat felvonultató szállodákról – az ilyen szálláshelyeken töltött téli éjszakák egyedülálló élményeket ígérnek.

A téli sportok többféle kínálatából választhatunk. Aki hosszan akar siklani a szánkóval, annak először fel kell kapaszkodnia a hegycsúcsra. Teheti ezt egy hótalpas túrázás keretén belül vagy kényelmesen, felvonóval, esetleg taxival. A csúcsra érkező szánkósokat a varázslatos panoráma mellett a legtöbb esetben egy hangulatos alpesi kunyhó is várja. Hogy a völgybe vezető út izgalmas és szórakoztató legyen, arról Ausztria leghosszabb szánkópályái gondoskodnak.

Wildkogel-pályák

A világ leghosszabb kivilágított szánkópályája feledhetetlen élményeket ígér. Mielőtt kezdetét venné a „száguldás”, a vendégek kényelmesen és gyorsan felvonóval juthatnak fel a hegycsúcsra. A 14 kilométer hosszú szánkópálya végén a vendégek 1300 m-nyi szintkülönbséget tudhatnak maguk mögött. A csúszáshoz bármi használható, ami siklik – a színes kínálat a versenyszánkótól egészen a bobszánkóig terjed. A szánkóparti kb. 30–50 percig tart.

Téli élmények szántalpakon

A Stubaitalban összesen 12 szánkópálya található, melyek gyönyörű alpesi környezetben fekszenek. Tirol leghosszabb szánkópályája 8,5 kilométer hosszú, az Elferről vezet közvetlenül Neustift központjába. A tartomány négy szánkópályája éjszakai világítással is rendelkezik, így sötétedés után is használható. A Stubaitalban töltött téli üdülés elengedhetetlen részét képezi egy vidám menedékházi est és az azt követő izgalmas szánkózás.

Kitzbüheli-Alpok

A Möslalmkogelről Wörglbe vezető Möslalm szánkópálya 7 kilométeres hosszával a Kitzbüheli-Alpok leghosszabb szánkópályája. A Möslalm egy nagy kiterjedésű réten található, ahonnan varázslatos kilátás nyílik az Inn völgyére, valamint a horizont szélén található Kufstein várára. Mielőtt a szánkózók nekivágnának a pályának, érdemes betérni a hangulatos Möslalm kunyhóba, ahol ínycsiklandozó fatányéros uzsonna várja a vendégeket, amely már egész Tirolban hírnevet szerzett magának.

A leghosszabb természetes szánkópálya a Schladming-Rohrmoos régióban

Schladming, a stájer sportfőváros, és Rohrmoos, a Schladming-Dachstein régió családi síterepe Ausztria egyik legnagyobb síközpontjának számít, amely a számtalan nemzetközi sí világkupafutamnak köszönhetően messze az országhatáron túl is ismert. Schladmingban található Stájerország leghosszabb természetes szánkópályája is. A 7 kilométer hosszú pálya 1850 méteres magasságból indul. Az éjszakai világításnak köszönhetően egészen 23.30-ig tart nyitva.

Salzburger tartomány

Az 1758 méter magasan található Kleinarler Hüttétől induló természetes szánkópálya 6,5 kilométeres hosszával a Salzburger Sportwelt sírégió leghosszabb szánkópályája. A Kleinarler Hütte gyalog mintegy 2,5 órás túrázással érhető el, de megközelíthető „taxival” is.

Bővebb információkat a www.austria.info oldalon olvashattok a szánkópályákról.

Képek:www.mozgasvilag.hu,www.austria.info,www.edelweiss-gurgl.com,www.urlaubsarena-wildkogel.at,www.tirol.tl

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.