Főoldal » Feljövőben a pincészetek…

Feljövőben a pincészetek…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

… az esküvőhelyszínek között. Egyre több jegyespár választ ugyanis esküvője helyszínéül olyan pincészetet, mely rendezvényekre (így esküvőkre is) alkalmas vendéglátó egységgel is rendelkezik. Szerencsére minden borvidékünkön találunk ilyen helyszínt, néhányuk még szállással is rendelkezésre áll a vendégek számára.

Szerencsés választásnak tartom a pincészetet azok számára, akik magyaros hangulatú esküvőt szeretnének, de a népesebbnek mondható csárda valamilyen oknál fogva mégsem nyeri el tetszésüket. A borászat egyszerre magyaros, romantikus és elegáns. Képzeljük csak el a csupasztégla falakat, melyek kiváló keretet szolgáltatnak esküvői fotóinkhoz!

A borászat olyan esetben is kitűnő választás, ha a vendégek közt nagyobb számban találunk külföldieket. Számukra igazi kuriózum lehet a magyar vendéglátás valamelyik gyöngyszeme.

Nekem személy szerint nagyon jó tapasztalataim vannak ezekkel a helyszínekkel kapcsolatban. Úgy látszik, a borkészítés tudománya kitűnő vendéglátói vénával is párosul!

A borászat másik előnye, hogy határozott karakterrel rendelkezik, így nagyon kevés dekorációt igényel. Egy-egy kisebb virágtál, egyszálas virágdísz vagy úszógyertyás dekoráció és rengeteg mécses, ami mindössze szükségeltetik az esküvő napján. Színek tekintetében én kerülném a harsány színeket, és maradnék a természetes vagy pasztell árnyalatoknál. A virágok közül is egyszerűbbeket választanék, mint pl. a rózsa, gerbera, kála, krizantém, esetleg liliom. Az orchidea vagy más egzotikus virág például nem ide illő szerintem.

Ha mi magunk is az adott borvidéken élünk, és foglalkozunk borkészítéssel, fontos lehet, hogy a borászatokba a többi esküvőhelyszínnel ellentétben nem vihetünk be idegen bort.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.