Főoldal » Fotómúzeum Tallinnban

Fotómúzeum Tallinnban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Fotó Múzeum a Városháza mögött található (Raekoja utca 4 / 6) az egykori Városi Tanács börtönében. Ebbe az épületbe az 1970-es 1980-as években került át a múzeum. Az állandó kiállítás két emeleten ad áttekintést az észt fotózás 1840-1940 közötti időszakáról.

A kiállítás C. H. Borchardt, B. Lais, a Kristins testvérek és H. Tiidermann ritka dagerrotípiáival, ambrotípiáival és ferrotípiáival kezdődik. Ők mindannyian a XIX. század fotómesterei, míg a XX. századból J. & P. Parikas, N. Nyländer és Joh. Mülber munkái találhatók meg, akik számos hazai és nemzetközi díjat nyertek. A fotó-és negatívok gyűjteménye mintegy 62.000 darabból, a régi berendezések gyűjteménye 840 darabból, míg a fotótörténeti könyvtári könyvek és nyomtatott anyagok több mint 1900 darabból állnak. A kiállításokat minden év tavaszán frissítik.

A látogatók belenézhetnek a kialakított stúdióban egy kamerába, amelyen keresztül úgy látják a stúdiót, mint a XX. század elején a sötétkamrában.
A kiállítás a legkisebb észt kamera, a Minox bemutatásával ér véget. Az első ilyen szerkezetet Tallinnban készítették 1936-ban, de végül a gyártása Rigában, 1938-ban indult be.

A múzeum tavaszi nyitva tartása március 1-től október 31-ig. Szerda kivételével minden nap 10:30 és 18:00 között fogadják a látogatókat. Minden hónap utolsó péntekjén ingyenes a belépés. Tárlatvezetést hétfőn, csütörtökön és pénteken 11-16 között lehet kérni maximum 15 fős csoportoknak. Telefonon előre kell egyeztetni a múzeummal, ha erre van igény.

A diákok 45 perc alatt a padláson elkészíthetik családi fotóalbumukat. Kiválaszthatják, hogy az 1880-2000 közötti időszakban mikor készüljenek a képek. Természetesen a munkáknál figyelembe veszik az életkori sajátosságokat. Amikor végeztek, akkor mindenki bemutatja a sajátját. Mindez 0,96 euróba kerül.

A másik móka a James Bond kamerája Észtországban címet viseli. A diákok előadnak egy James Bond jelenetet, amiket Minox kamerával örökítenek meg. Itt is figyelembe veszik az életkori sajátosságokat, ennek is 45 perc az időkorlátja, és ez is 0,96 euróba kerül.

További információk a múzeum honlapján.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.