Főoldal » Gasztro fesztiválok – 2013. november

Gasztro fesztiválok – 2013. november

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Lecsengett az őszi „csúcsforgalom”, szolidabb a választék, mint a napfényes hónapokban. Át is átalakult téliesre, amit jól példáz a forralt bor megjelenése. Lesz persze bor forratlanul is, aztán méz meg sajt is, ám legfőképp „disznóságokba” futhatunk. Kivétel Tihany, ahol „lájtosabb husi”, balatoni hal kerül terítékre.

2013. november 15-17. – Örkényi Téli Forraltbor és Gasztronómiai Fesztivál – Az eseményen 15 borászat kiváló borainak kóstolására nyílik lehetőség. A nedűk mellett természetesen szórakoztató és családi programokkal is várják az oda érkezőket. A gyerekeknek is tartogat látnivalót a fesztivál, rengeteg színpadi program és a vasárnapi hagyományos búcsú is nekik kedvez. Sztárfellépők: Koós János, a Ladánybene 27 és a  Bikini együttesek.

[token node title-raw]

2013. november 16. – Tihanyi Garda Fesztivál – Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. A két fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének módozatai. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket. Részletes program ITT

[token node title-raw]

2013. november 23-24. – Adventi Böllér és Gasztronómiai Fesztivál, Budaörs (Tesco Bevásárlóközpontjának parkolója) – Benne: „Buda hegyi” Kézműves Vásár, „Szivárvány” Fesztivál Vásár, „Magyar Ízek” Gasztronómiai Vásár, Kárpát medencei Nemes Italok Vására. A látogatókról szórakoztató programok (fellépések, előadások, bemutatók, koncertek) is gondoskodnak, melyek délelőtt 10 órától, legalább 16 óráig zajlanak.

[token node title-raw]

2013. november 29 – december 1. – Kárpát-medencei Mézfesztivál, Zalaegerszeg – Lesznek szakmai előadások, méz- és méhészeti termékek kóstolója és vására, mézlovagrendek felvonulása, mézszentelő szentmise a Mária Magdolna Plébánia templomban, mézeskalács alkotások kiállítása, mézes sütemények adventi versenye, Lovagrendi bál, játszóházak és munkabemutatók.

[token node title-raw]

2013. november 30. – Szennai Hurkafesztivál – A fesztivál célja a tradíciók megőrzése mellett egy szórakoztató verseny keretében eldönteni, mely település, mely baráti társaság versenyzői készítik a legízletesebb, legkülönlegesebb hurkás ételeket, és ki tud legszebben nyársdugó verset szavalni. A programban hurkatöltő verseny, hurka kötöző verseny, hurka és hurkás ételek versenye is szerepel. Természetesen a jó hangulatról is gondoskodnak a szervezők, a finom borok és pálinkák mellett zenés színpadi programokból sem lesz hiány.

[token node title-raw]

2013. november 30 – december 1. – Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál, Budapest (a Vajdahunyadvárban) – A fesztivál több érdekes programjával együtt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség és a szakmai látogatók megismerhessék Magyarország borvidékeinek és tájainak legkiválóbb újborait és ízletes sajtjait. A vendégek személyesen találkozhatnak a termelőkkel, és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól.

[token node title-raw]

Képek: congresstravel.hu, pyatnizza.com, tihanyipercek.hu, utazas.sk, utazonatv.hu, fogyasztok.hu, sztar24.hu, budapest.varosom.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.