Főoldal » Gasztro fesztiválok – 2013. október

Gasztro fesztiválok – 2013. október

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Melyiket szeressem? Pisztráng, sajt, gomba, gőzgombóc, gesztenye, csokoládé, kürtőskalács? Nekem mind jöhet, a csigát viszont kihagynám! Itókában sem lesz hiány ebben a hónapban: sör, bor, pálinka, whiskey minden mennyiségben! Azután, csak mértékkel, ha szabadna kérnem :)

2013. október 3-6. – Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál, Budapest (Budavári Palota és annak Hunyadi Udvara) – Karibi hangulatú pálinkakóstolás a várban! A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja.

[token node title-raw]

2013. október 4-6. – Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál (Malom-tó és környéke) – A kulturális programok mellett népművészeti-kézműves kirakodó vásár, borházak, halételek, pálinkák, párlatok, kenyérlángos, házi rétes, erdélyi kürtös kalács, házi sajtok és sajtkülönlegességek, házi szörp és lekvárkülönlegességek, sonka és kolbászház várja az érdeklődőket. 

[token node title-raw]

2013. október 5. – Zempléni Szabad Házi Pálinka Nap, Füzér (Vásártér) – Pálinkaműhelyek bemutatkozása, helyi termékek kóstolója és versenye, pálinkakóstolási lehetőség, kézműves vásár, kulturális és gasztronómiai programok várják a látogatókat egész nap. A napot a Csík Zenekar esti koncertjével koronázzák meg, majd népzenére mulathat a nép hajnalig! 

[token node title-raw]

2013. október 5. – Magyarországi Csigafesztivál, Zalaszentgrót – Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy a magyar közönséggel megismertessék a különleges ételeket, a francia-olasz konyha gasztronómiai csodáit. Sztárfellépők: Irigy Hónaljmirigy, Hooligans, Zoltán Erika.

[token node title-raw]

Egyéb rendezvények a hétvégén: Borhíd Fesztivál és Borünnep, Esztergom (október 4-6), Murcifesztivál, Ábrahámhegy (október 4-6), Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok, Tokaj (október 4-6), Villányi Vörösborfesztivál (október 4-6), Móri Bornapok (október 3-6), Lovasi Szüret (október 5), Szüreti sokadalom és Murcis Krumplifesztivál, Nyíradony (október 5), Alsóvárosi Paprikafesztivál, Szeged (október 5), Jánossomorjai Tökfesztivál (október 5-6)

2013. október 11-12. – Mohácsi Disznótoros és Pálinkafesztivál – A Mohácsi Ifjúsági Centrum udvarán megrendezésre kerülő gasztronómiai fesztiválon disznótoros, hurka, kolbász és pálinka várja a látogatókat. A fesztivál lehetőséget ad kolbász gyúrási és sütési versenyre.

[token node title-raw]

2013. október 11-13. – I. Kürtőskalács Fesztivál Budapest (Városháza Parkban, a Deák Ferenc Tér mellett) – Budapest, de akár egész Magyarország legínycsiklandóbb és legillatosabb rendezvényének ígérkezik, ahol az odalátogatók mindent megtudhatnak erről az egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomságról. Részletes program ITT

[token node title-raw]

2013. október 12. – Whisky Show Budapest (Aquincum Hotel) – A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb ‘egzotikus’ whisky különlegességek gyártói és hazai forgalmazói biztosítanak lehetőséget az érdeklődőknek, hogy rengeteg márka és évjárat italait kóstolják, vásárolják. Bővebb információk ITT

[token node title-raw]

2013. október 12. – Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál – Sváb specialitásnak, a gőzgombócnak hódolnak a baranyai Geresdlakon, ahová sok szeretettel várják vendégeiket. Sztárfellépők Maksa Zoltán és a Csík zenekar. Részletes program ITT

[token node title-raw]

2013. október 12-13. – Ágfalvi Gesztenyefesztivál – Gesztenyés ételek és sütemények, folyamatos gesztenyesütés, forralt bor, must, gesztenyeméz várja a látogatókat. A Vadon Lovas Club területén folyamatosan népművészeti kirakodóvásár és kézműves foglalkozások.

[token node title-raw]

2013. október 12-13. – Csokoládénapok, Veszprém (az Arénában) – A kézműves csokoládék, csokoládés édességek mellett kóstolókkal, bemutatókkal, „csokigyárral” és egy édes játszóparkkal várják az érdeklődőket!

[token node title-raw]

Egyéb rendezvények a hétvégén: Oktoberfest Budapest (a Kopaszi gáton – októbet 11-13), Hatvani Sörfesztivál (októbet 11-13), Balatoni Halfesztivál, Siófok (októbet 11-13), Sajt- és Gasztronómiai Fesztivál, Kistelek (október 12), Tardi Kakasfesztivál és Főzőverseny (október 12), Töklámpás Fesztivál, Balatonboglár (október 12-13), Mindszent Havi Mulatság, Boldogkeresztúr (október 12-13), Gombanapok, Bükkszentkereszt (október 12-13), Rakamazi Jonagold Almafesztivál (október 13)

A hónap második felének rendezvényeiről hamarosan.

Képek: retroradio.hu, balaton.varosom.hu, trademagazin.hu, ujszo.com, pecs.varosom.hu, funzine.hu, youtube.com, helyiizek.hu, fidelio.hu, veol.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.