Főoldal » Gasztro fesztiválok – 2013. szeptember (2. rész)

Gasztro fesztiválok – 2013. szeptember (2. rész)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Lássuk a hónap közepén megrendezésre kerülő rendezvényeket. A hihetetlenül sok szüreti és borfesztivál felsorolását meg sem kísérlem, de azért egy-kettő ízelítőként bekerült. Különleges élményt kínál a cicege és a haluska kóstolás, de a sóstói gasztroshow, és a magyar oktoberfest is (szeptember közepén!), utóbbi különösen a „Macskák” bemutatója okán.

2013. szeptember 11-15. – Pápai Cicege és Bornapok – Húsz pincészet és két cicegeház kínálja portékáját szerdától vasárnapig Pápa főterén. A környéken cicege néven ismert (más néven tócsni) elnevezésű finomság reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült népi étel. A fesztiválon tejföllel, sajttal, baconnal, töpörtyűvel vagy zöldséggel kínálják majd. Részletes program ITT

[token node title-raw]

2013. szeptember 13-15. – Szürkemarha Vigadalom, Budapest – Három napon át minden a szürkemarhákról szól majd a Vajdahunyadvárban! A fesztivál keretében élőállat-bemutatók, főzőverseny, kézműves és népművészeti vásár, a kóstolóasztaloknál szürkemarhából készült kolbászok, szalámik és sonkák, valamint válogatottan finom borok várják a látogatókat.

[token node title-raw]

2013. szeptember 13-15. – Szilvanap, Szarvas – A rendezvény a hagyományok jegyében vonultatja fel a nagyanyáink receptje alapján készült szilvás ételeket, italokat – szilvásgombóc, szilvalekvár, aszalt szilva, cibere, szilvalekváros derelye, házi főzésű szilvapálinka, emellett több helyszínen neves fellépők szórakoztatják a vásári forgatagban elfáradt vendégeket.

[token node title-raw]

2013. szeptember 13-15. – Októberfest Sörfesztivál, ZalaegerszegHazánkban a münchenihez hasonló szabadtéri Oktoberfest Sörfesztivál nem került megrendezésre még, a szervezők ennek tradícióját szeretnék Zalaegerszegen meghonosítani. A sörfesztivál nyitó napján a klasszikus musical, az idén 30 éves „Macskák” kerül bemutatásra a Városi Stadionban.

[token node title-raw]

2013. szeptember 14. – Zselici Tüzes Lecsófőző Kavalkád, Bőszénfa – A rendezvény immár 13 éves múltra tekint vissza, és időközben bekerült a Különleges Asztali Örömök Somogyban rendezvénysorozat körébe. Sztárvendég: Márió a harmonikás.

[token node title-raw]

2013. szeptember 14. – Kóstolja meg Magyarországot! – Nyíregyháza (Sóstói Múzeumfalu) Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a jubileumi (tizedik) gasztronómiai show-ra, ahol a tárkonyos-almás csirkelevestől a tirpák tarhonyán át a vadkanraguig megannyi ínyencség várja majd a látogatókat. Szakácsok Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeznek majd a megmérettetésre. Bővebben ITT

[token node title-raw]

2013. szeptember 14. – Vanyarci HaluskafesztiválA krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a Tót atyafiak jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma; híres földijük, Mikszáth Kálmán is nagyon szerette. Részletes program ITT

[token node title-raw]

Egyéb rendezvények a hétvégén: Kukorica Búza Sör Fesztivál, Martonvásár (szeptember 12-14) – Szüreti Fesztivál, Balatonfüred (szeptember 13-14) – Szigetköz Fesztivál, Mosonmagyaróvár (szeptember 13-15) Mangalica Fesztivál, Székesfehérvár (szeptember 13-15) – Kalocsai Paprika Napok – Paprikás Ételek Főzőversenye (szeptember 13-15) – Burgonyafesztivál, Bicsérd (Baranya megye – szeptember 14) – Halászléfőző Fesztivál, Tiszaújváros (szeptember 14) – Fóti Szüret és Fröccs Fesztivál (szeptember 15)

[token node title-raw]

A hónap további rendezvényeiről ITT olvashatsz.

képek: noitestkultura.com, szeretlekmagyarország.hu, utazzithon.hu, oktoberfest-sorfesztival.hu, falusiturizmus.hu, kalocsa.hu, picstopin.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.