Főoldal » Hajózástörténeti Múzeum Zebegényben

Hajózástörténeti Múzeum Zebegényben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Zebegényről többnyire az embereknek a Dunakanyar és Szőnyi István festőművész jut eszébe. Pedig van a településen több látnivaló is. Például a Hajózástörténeti Múzeum.

A múzeum alapítója Farkas Vince hajóskapitány, aki több évtizedes gyűjtőmunkával és saját készítésű tárgyaival hozta létre az 1984-ben, Zebegényben, saját házában megnyílt kiállítást.

Látható a hajózás története – a tutajok és csónakok kialakulása -fatörzstől a XIX. századi teaszállító clipperig, a hajókészítéshez használt ősi szerszámokkal együtt. A kiállítás jelentős részét képezik a méretarányosan eredeti pompájában, különböző méretben készült vitorláshajó-modellek, XX. századi világháborús csatahajók, repülőgép-anyahajók és aprólékos munkával készült papírhajók is láthatók.

Különböző népek kultúrájába is bepillanthat a látogató a totemoszlopok, maszkok, varázslóbotok – különböző fafaragások – fegyverek és egyéb használati tárgyakon keresztül. Az eredeti hajózási felszerelések – gépek, navigációs eszközök, műszerek, térképek, iratok, lobogók, mentőfelszerelések – őrzik a magyar tenger- és folyamhajózás emlékeit. A kiállítás épületében és udvarán elhelyezett sokrétű “védett”, több ezer tárgyból álló magángyűjtemény folyamatosan gyarapodik.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?