Főoldal » Hamarosan kezdetét veszi a Nemzeti Vágta a Hősök terén

Hamarosan kezdetét veszi a Nemzeti Vágta a Hősök terén

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő kulturális, turisztikai, gasztronómiai és történelmi településfesztivál, egy egyedülálló lovas ünnep. Az eseménysorozat középpontjában maga a verseny áll, amely úgy hazánk, mint Közép-Kelet-Európa legnagyobb lovas rendezvénye.

A történelem számontartása, az emlékezés, minden nemzetnek elvitathatatlan joga, alapvető kulturális és morális igénye. A tartalom örök, a forma mulandó! Kassai Lajos lovas-íjász világbajnok, a Nemzeti Vágta Kuratórium elnökének szavaival élve: „Ne őseinket kövessük, hanem azt, amit őseink követtek”.

A Nemzeti Vágta, célkitűzéseit, üzenetét tekintve nem csupán lovas verseny, hanem hagyományőrző, történelmi bemutató, a magyarság önmagába vetett hitének, erejének, összetartozásának, eleven múltjának képviselője.

A magyar nemzetben ott a hit, ott az erő, mely segítségével bármikor talpra áll és ott az összetartozás tudata, mely, a hit mutatta úton végigkíséri. E hármas értéket, hit, erő, összetartozás testesíti meg a Nemzeti Vágta is. A ló mitikus tisztelete, szeretete, becsülése és értése a magyar ember génjeiben él.

Az egyedülálló rendezvény feladata a magyar lovas hagyomány méltó színvonalon való megőrzése, az eredményes hazai lovas- és lósport népszerűsítése, a lovas társadalom összetartása.

Az elmúlt évek sikerei bebizonyították, hogy igenis szüksége van hazánknak egy olyan nagyszabású eseményre, amely ápolja nemzeti tradíciónkat, ezáltal komoly turisztikai vonzerőt generálva. Évről-évre egyre többen csatlakoznak hozzánk, akiket megihlet a lehetőség: megmutathatják mire büszkék, mit értek el vagy épp mit őriztek meg a múltból a jövő számára.

A Lovas Szakkiállítás és Vásár a 2011-es év újdonságaként színesíti a Nemzeti Vágta 5 napos programsorozatát. Helyszíne a Benczúr utca Műjégpálya és az ’56-osok tere – Országkonyha, Bor- és Pálinkafalu és Széchenyi Pálya – között húzódó szakasza.

A Nemzeti Vágta eredménye és sikere, hogy a magyarság, határon innen és túl, évről évre közel 100 településsel képviselteti magát a rendezvényen. Hiszen értjük a Nemzeti Vágta célkitűzéseit, üzenetét, és egyetértünk vele!

Bővebb információk a rendezvényről képek és forrás: www.vagta.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.