Főoldal » Hamburg – “A világ kapuja”

Hamburg – “A világ kapuja”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Németország északi részén zöld környezetben elterülő várost nem hiába nevezik az ország legszebb városának. Tengerészeti varázsa és bája mindenkit elbűvöl, aki egyszer megfordult itt. Minden napra tartogat valami újat számunkra, amit át kell élni, meg kell nézni, fel kell fedezni!

Hamburg a szövetségi köztársaság egyik önálló városállama, emellett az ország második legnagyobb városa. Lakossága megközelíti a 2 millió főt, utcái mindenütt más arculatot mutatnak, mégis összekapcsolódnak és egységes harmóniát teremtenek.

A művészet és a kultúra legjava, kiváló bevásárlási lehetőségek, igényes és szórakoztató színház, nyüzsgő éjszakai élet, kitűnő szállodák, éttermek és számos történelmi látványosság várja a látogatókat. A város 1200 éves múltra tekint vissza.

Európa harmadik legnagyobb forgalmát lebonyolító kikötővárosa, Rotterdam és Antwerpen után, ezért nevezik gyakran a „világ kapujaként”.

Az ország legjelentősebb ipari központjai közé sorolják, mivel fontos gazdasági, közlekedési és szolgáltatási központként nagy hatással van közvetlen környezetére, illetve az országra is.
2007-ben London, Brüsszel és Luxemburg után a negyedik legnagyobb GDP-vel rendelkező régió volt az Európai Unióban.

Hamburg már a 14. században az Északi-tenger legjelentősebb hanzavárosa volt, a kikötő, – ahogy arról már korábban említést tettem – Németország legnagyobb tengeri kapuja. Rendezvények és fesztiválok tekintetében is kiemelt jelentőséggel bír. Minden évben háromszor kerül megrendezésre a Dómpiac, mely egy szabadtéri népünnepély, ahol a helyi ínyencségek kóstolása mellett körhinták és mutatványosok szórakoztatják a tömeget.

És ha már az ínyencségeknél tartunk, a hamburgi konyha jellegzetességeit az Északi-tengerből fogott halak és a környéken termesztett zöldségek jelentik. Nagy népszerűségnek örvend a sült lepényhal, nemzeti italuk kétségkívül a sör, legjelentősebb sörfőzdéje a Holsten Brauerei.

Hamburg történelmi központjában helyezkedik el a legtöbb múzeum, és a nemzetközi hírnek örvendő bevásárló üzletek is. A város bevásárló-és sétálóutcája a Jungfernstieg, itt minden a vásárlásról szól, híresebbnél híresebb üzletek váltják egymást, exkluzív kínálattal.

Hamburg jellegzetes városképét alapvetően Észak-Németország legjelentősebb barokk templomainak tornyai formálják. (a St. Katharine, St. Petri, St. Jacobi, St. Nikolai és St. Michaelis főtemplomok)

A városháza épületétől nem messze található a tőzsde épülete, mely Németország legrégebbi épületei közé tartozik, az óváros részben városnéző sétánk során számos kereskedőház mellett haladunk el. A város szívében megcsodálhatjuk az Alster-tavat, mely a kajakosok, vitorlázók paradicsoma, a pihenésre vágyok és kocogók kedvelt találkahelye.

Ami igazán különlegessé teszi, az a bizonyos életérzés, amit ha itt járunk, rögtön megtapasztalunk…

Képek:www.tdmtravel.hu,www.diverziti.hu,www.eurobuildings.info,www.fotocommunity.de

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.