Főoldal » Heti turisztikai ajánló: Hévízi tófürdő

Heti turisztikai ajánló: Hévízi tófürdő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Turisztikai ajánlónk keretében rendszeres időközönként bemutatunk egy felkeresésre ajánlott magyarországi érdekességet.
E heti ajánlatunk: Hévízi Tófürdő
Balaton régióHévíz

Hévízen a modern gyógy-idegenforgalom több mint 200 éves múltra tekint vissza.
A város gondozottságáról, biztonságáról, vendégszeretetéről és az egész évben gazdag kulturális életéről híres.

A hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava. Hőmérséklete a föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye.
A 38 méter mélyen lévő forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C°-os víz tör a felszínre. Ennek a vízhozamnak köszönhetően a tó vize három és fél nap alatt teljesen kicserélődik, ezáltal folyamatosan tiszta marad.
A tó hőfoka a felszínen nyáron eléri a 37-38 C°-ot, és télen sem csökken 24-26 C° alá. Így egész éven át alkalmas a fürdőzésre.
A Hévízi tó geológiai ritkaság.
A gyógyforrás 7 méter vastag tőzegből tör a felszínre, kioldva belőle az értékes vegyületeket.
Vize kálcium és magnézium tartalmú hidrogén-karbonátos gyógyvíz.A reumás és mozgásszervi betegek gyógyításában utánozhatatlan hévízi tó különleges egészségmegőrző ereje a gazdag ásványianyag-tartalomnak köszönhetően más betegségek gyógyításához is hozzájárul.Serkenti a mellékvesékre ható hormonok termelését, így a szervezet saját anyagai csökkentik a gyulladást és a fájdalmat.
A víz kedvezően hat a szervezet ösztrogénszintjére így a krónikus nőgyógyászati problémák kezelésében is hatékony lehet.
A fürdőzés során fellépő hidrosztatikus nyomás és a minden irányú mozgás ideális a vérkeringésnek, a kellemes hőfok pedig hosszú idejű fürdőzést tesz lehetővé.
A tőzeg alapú hévízi iszap, akárcsak a gyógytó, a maga nemében páratlan a világon.
Hatása hasonló a gyógyvízéhez, de annál jóval intenzívebb. Rádiumos hatása csillapítja a fájdalmat, nyugtatja az idegrendszert, serkenti a sejtregenerálódást és az anyagcserét.
Nyomelemeinek hatására a bőr bársonyos lesz, a többhetes kúra alatt normalizálódik a faggyúelválasztás, sőt a bioritmus is.
A Hévízi Szent András Reumakórházban az orvosok a komplex vizsgálatokat követően személyre szabottan állítják össze a kúratervet.
A kórházon kívül számos szállodában is szakszerű gyógyászati ellátásban részesülhetnek a vendégek, elegáns körülmények között pihenhetnek, gyógyulhatnak.
A kúra gyógyászati javallatai a mozgásszervi megbetegedések széles spektrumát ölelik fel: előnyösen alkalmazható reumatikus mozgásszervi megbetegedések, csontritkulás, degeneratív (kopásos) gerinc-/izületi megbetegedések, Bechterew-kór, gyulladásos izületi betegségek idült szakaszában, sérülések és mozgásszervi műtétek utókezelésére továbbá lágyrész-reuma, másodlagos izületi betegségek, krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszok, izületi operációk elő- és utókezelése, porckorong műtéteket követő, krónikus, nőgyógyászati betegségek kezelésére.
A kezelések nem csak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását.
Nem javasolt azonban fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis és egyéb más vérképzőszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén.

Forrás: Kirándulástervező – Magyarország látnivalói egy helyen!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.