Főoldal » Hogyan együk meg a milliónkat egy nap alatt?

Hogyan együk meg a milliónkat egy nap alatt?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Annak, aki „hirtelen felindulásból” szeretne megszabadulni fölös milliójától és kívánja ezt úgy tenni, hogy mindeközben a gasztronómia mennyországában a kulináris orgazmusok sorozatában legyen része, az „kövesse el” az alábbi menüsort.

Kezdésnek egy Zillion Dollar Frittata omlett, mely egy ízletes tojáslepény, amit homárdarabkákkal gazdagítanak. Ám ez még elég „snassz” lenne, úgyhogy ráadásként „megbolondítják” 10 uncia (283,5 gramm) sevruga kaviárral, amit a Kaszpi-tenger környékéről szereznek be (1 uncia beszerzési ára 65 dollár). A New Yorkban található Le Parker Meridien étterem séfjei által kreált „költemény” ára, potom 1.000 dollár (árfolyamtól függően kb 190.000 Ft).

Folytatásként jöjjön egy Cápauszony leves, melyet csak a Londonban található Kai nevű kínai étteremben szabad elfogyasztani. Hogy miért pont ezen a helyen? Csupán azért, mert itt kapható a világ legdrágább levese, amely a tengeri ragadozó uszonyából készült és a „Buddha átugrik a falon” nevet viseli. Cápán kívül egyébként a leves hozzávalói többek között egy különleges japán gomba, szárított paprika, hunani sonka, disznóhús és gyömbér. A nem mindennapi leves 214 dollárba (kb 40.000 Ft) kerül.

Koronázzuk meg az ebédet egy Wagyuból készült rib-eye steak -el (a bélszín alsó feléből készül).

A Wagyu fajtán belül is a legízletesebb a Kobe marha, ami Japán Hyogo tartományából származik. Egy Kobe marhának nem elég a megfelelő területen élni, számos egyéb előírásnak is meg kell felelnie: pihenéssel kell töltenie a napjait, és tűrnie kell, hogy a gondozók órákig masszírozzák, napi menüje mellé pedig két liter sör is jár.

Chris Albrecht, a New York-i Craftsteak étterem séfje egyik dúsgazdag vendégük rendelésére készített el egy különlegesen nagy adag sztéket, „mindössze” 2.800 dollárért (kb 500.000 Ft).

A főétel mellé ugyan nem passzol, de amolyan csak azért is alapon (meg, hogy fogyjon a pénzünk) jöjjön egy Raymond Blanc-féle saláta – A Florette National Salad Weeken almas beluga kaviárral készült különlegességből 1.013 dollárba (kb 190.000 Ft) került egy tányérnyi.

A desszert legyen egy Lovell-féle palacsinta – Alex Lovell, a neves főszakács egy speciális tésztát használ, amelyet madagaszkári vaníliával készít, majd egy különleges zselével borítja, amely Dom Perignon pezsgőt, fekete meggyet, epret és málnát tartalmaz. Mindezt a féldecinként mintegy 100 fontba kerülő Louis XIV konyakkal flambírozza és egy gombóc amaretto fagylalttal tálalja. Egy adag ebből az édes álomból 95 fontot (kb 35.000 Ft) kóstál.

Fentiek mellé igyunk meg 1 üveg Bling H2O ásványvízet. 750 milliliteres, kézzel készített, limitált számú üvegben kapható, melyet Swarowski kristályok díszítenek. A Blinget az Egyesült Államokban, a Tennessee-béli Dandridge-ben palackozzák, és 50-85 euró (12-20 000 Ft) euró közötti áron elérhető. Magában a vízben semmi különös nincs, azon kívül, hogy néhány versenyen érmet szerzett, és olyan hírességek isszák, mint Paris Hilton, Jamie Foxx, Mariah Carey vagy Shaquille O’Neal. Az aranyárban lévő palack a hollywoodi író-producer Kevin G. Boyd agyszüleménye.

Zárásként 1 csésze Kopi Luwak kávé. Az alapanyagát adó kávészemek a cibetmacska ürülékéből származnak. Bármilyen visszataszítóan is hangzik ez elsőre, a Kopi Luwak rajongói szerint pont ez a nem túl szalonképes, ámde annál természetesebb gyártási folyamat adja meg a kávé különleges zamatát, amelynek népszerűsége árában is mutatkozik. Ahol lefőzve kaphatunk ilyen különlegességet, ott egy csészényi adag ára minimum 50 dollár (közel 10.000 Ft).

Összeadogatva az egyes fogások árait (természetesen ez a mindenkori napi árfolyam függvénye) nagyjából 950.000 Ft-nál tartunk.

A milliónkból szánjunk harmincezret a borravalóra, a fennmaradó 20.000 Ft-ból pedig holnap látogassunk el a New York, Clinton utca 50 szám alatti WD-50 nevű vendéglátóegységbe, amely 105 dolláros (20.000 Ft) menüjével a metropolisz egyik legelfogadhatóbb árú modern étterme.

Holnaputántól meg ugye nincs gondunk, hogy mit együnk, mert a milliócskát ezzel „eltapsoltuk”.

Kép: bloge.blog.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.