Főoldal » Hullámverte „katedrális”

Hullámverte „katedrális”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Spanyolország több mint ötezer mérföld hosszú tengerparttal rendelkezik és rengeteg szép stranddal. Közülük a Galíciában található Katedrálisok partja (Playa de Las Catedrales) talán a világ egyik legkülönlegesebb partfala.

A Földközi-tengert övező part klasszikus abráziós (a tengervíz felszínalakító, felületkoptató hatása) képződmény, a hullámverés erősen kikezdte az üledékes kőzeteket, igazi élményt jelent a környék bejárása.

A parton megannyi, évmilliók alatt kiüregesedett sziklakapu sorakozik egymást követve, közöttük sétálván úgy tetszik, mintha egy katedrális csarnokában járnánk.

A karcsú faragványokat azonban csak apály idején tekinthetünk meg, dagálykor ugyanis elárasztja őket a tenger. Sokakat azonban ez sem riaszt el attól, hogy ilyenkor is úszni, vagy hajózni menjenek a különös képződmények közé.

A TripAdvisor turisztikai értékelő oldal a közelmúltban meghirdette a „Világ legszebb tengerpartjai” versenyét. A több millió felhasználójának visszajelzésére alapozó felmérésben 276 strand volt esélyes a legjobb 10 közé kerülni, ahol meglepetésre végül nem egy trópusi sziget végzett az élen.

A győzelmet a Szicíliában található Rabbit Beach szerezte meg. Úgy vélem azonban, hogy a versenyben „csak” hatodik helyen végzett spanyolországi Playa de las Catedrales-nek semmi oka nincs a szégyenkezésre. Sőt!

Képek forrásai: 500px.com, otpuskrk.ru, skybambi.wordpress.com, tumblr.com, depaginas.es, farosdelmundo.com, playasycosta.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.