Főoldal » Humor- és Borfesztivál – Szódával a Ráday utcában

Humor- és Borfesztivál – Szódával a Ráday utcában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A hazai borászok előkelő nedűit, sőt kedvenc ételeit is megkóstolhatják a látogatók a számos programmal kísért Humor- és Borfesztivál – Szódával elnevezésű fesztiválon a fővárosi Ráday utcában október 7-én és 8-án.

A Ferenc-napi búcsú keretében tartott kétnapos rendezvény a borok, a finom ételek és a humor kedvelőinek nyújt kikapcsolódást. A fesztivál látogatói humorelőadásokat hallgathatnak meg, de lesz gasztronómiai könyvvásár és karikatúra-rajzolás is.

A gyerekek a szódakészítés rejtelmeivel is megismerkedhetnek a Ráday utcában. A Ferencvárosban ugyanis nagy hagyományai vannak a szikvízgyártásnak. A szikvíz, vagyis a szóda hungarikum, Jedlik Ányos találmánya, és az igazán jó fröccs elengedhetetlen kelléke – mondta el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Őszy-Tóth Gábriel, az Így főznek a borászok című könyv szerzője, a gasztronómiai fesztivál egyik főszervezője.

A kóstoló “díszvendége” Finnország lesz, ehhez kapcsolódóan a református püspöki hivatalban a két nap alatt megtekinthető lesz a Bogányi Raunio Mária finn származású, Magyarországon élő művész képeiből összeállított kiállítás – mondta el az MTI-nek Ari S. Kupsus galériavezető. A tervek szerint egyes éttermek különleges finn ételekkel várják majd vendégeiket.

A rendezvény ingyenesen látogatható, a hétszáz forintért megvásárolható kóstolópohár biztosítja a lehetőséget a neves magyar borászok italainak kipróbálására.

Forrás: http://budapest23.eu/humor-es-borfesztival-szodaval-a-raday-utcaban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.