Főoldal » Húsvéti finomságok 4. Borzas káposztás pogácsa

Húsvéti finomságok 4. Borzas káposztás pogácsa

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kicsit időigényesebb, de annál nagyobb meglepetéssel szolgál a vendégeknek ez a kicsit sem hétköznapi pogácsa.

Hozzávalók 16-20 darabhoz:

  • 1 kis fej káposzta (70-90 dkg)
  • 4-5 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 12 dkg tejföl
  • 1 tojás + a kenéshez
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • zabpehely a meghintéshez

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük. Sózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Az olajat egy lábosban felhevítjük, majd megpároljuk rajta a kicsavart káposztát. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük, majd kiterítve hagyjuk hűlni.

Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd összegyúrjuk, és lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük tojással, meghintjük zabpehellyel, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett vagy zsírral kikent tepsibe tesszük őket, kis távolságokat hagyva köztük. 170 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Az eredeti recept megtalálható itt.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.