Főoldal » I. Kincsem Lovaspóló Fesztivál

I. Kincsem Lovaspóló Fesztivál

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A 200 hektáron elterülő Kincsem Park hagyományteremtő céllal szervezi meg 2012. szeptember 22-én, Budapesten az első lovaspóló versenyt, ahol a hazai csapatok mellett külföldi vendégcsapatok is harcba szállnak a Kincsem Póló Kupáért. A hagyományteremtés céljával létrejövő versenyt – a tervek szerint – minden évben ősszel fogják megrendezni.      

A Nyugat-Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő lovaspóló mérkőzések hazánkban is kezdik felkelteni a lovas sportok iránt érdeklődők és a szórakozni, kikapcsolódni vágyók figyelmét. Az új életérzés közvetítésére hazánk legnagyobb lovas pályája, a Kincsem Park vállalkozott. A verseny eleinte magyar, később a csatlakozó külföldi vendégcsapatok barátságos, bemutató mérkőzéséből áll majd.  

A Kincsem Póló Kupa díj mellé értékes nyeremény is társul. A versenyt megelőzően a csapatok folyamatosan készülnek az év végi parádés összecsapásra, amelynek keretében a szokásosnál jóval szélesebb nyilvánosság előtt mérkőznek meg.
Az idei versenyen 4 magyar, egy osztrák és egy szlovák csapat méri össze tudását. A mérkőzéseket angol szabályok szerint angol bíró vezeti majd. Az eseményre a Kincsem Parkba látogatók ingyenesen nézhetik végig a versenyt. Az idei rendezvény díszvendégei Olaszországból a Római Lovas pálya képviselői lesznek, de meghívják a szervezők az osztrák és szlovák lovaspóló-csapatokat is – hangzott le a június közepén a Kincsem Parkban tartott sajtótájékoztatón.
A versenyek kísérőjeként különféle programok zajlanak majd a színpadon, amelynek során  egy lovas témájú divatbemutatóra is sor kerül. A díszes eredményhirdetést követően pedig egy partit rendeznek a Kincsem Parkban, ahol a vendégek (a kiállítók, támogatók,valamint a versenyzők és a látogatók) ismerkedhetnek egymással és a nyertes csapattal.
A Kincsem Park vezetősége rendkívül fontosnak tartja a hasonló, reményeik szerint sokak érdeklődőre számot tartó kezdeményezéseket – mint az idén első alkalommal megrendezendő Póló Fesztivált – amelyek várhatóan több ezer látogatót csábítanak majd ki a pályára. Ebben segíthet a pálya Belvároshoz való közelsége és jó megközelíthetősége is.
Info: www.kincsempolo.hu.

 Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2012/121

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.