Főoldal » Idén is Strandok Éjszakája! – 2012. augusztus 10.

Idén is Strandok Éjszakája! – 2012. augusztus 10.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére a fürdőzők újra a medencékből nézhetik a Perseida meteorraj vonulását augusztus 10-én éjszaka. A fürdők az eseményre hosszabbított nyitva tartással és változatos programokkal készülnek, mely a hazai fürdők legnagyobb nyári együttműködéseként fog megvalósulni. 

Az esemény évről-évre legalább 50 ezer embert mozgat  meg  a Strandok Éjszakája napján a program keretében. A Magyar Fürdőszövetség célja a rendezvénnyel, hogy népszerűsítsék a fürdőkkel közösen a hazai gyógy-, élmény-, és strandfürdőket és felhívják a figyelmet a nyári időszakban a biztonságos fürdőzés fontosságára, a fürdők által előírt szabályok betartására a balesetek megelőzésének érdekében. 

Idén az ország 36 népszerű gyógy-, élmény-, és strandfürdője várja a látogatókat augusztus 10-én este – közölte Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. A Strandok Éjszakáján a legtöbb helyen lehet majd SZÉP kártyával is fizetni, amely a kezdeti nehézségek ellenére kezdi beváltani a reményeket.

A fürdőzést népszerűsítő rendezvényt azért éppen augusztus 10-én, pénteken tartják, mert ennek a napnak a környékén látható az egyik leglátványosabb égi jelenség, a nagy augusztusi csillaghullás, a Perseida meteorraj. A Strandok Éjszakájához csatlakozott fürdők ezen a napon zenés és különböző érdekes programokkal várják a látogatókat. Több fürdő viszont a csillagászati témák iránt érdeklődők igényeit próbálják majd kielégíteni. Jó példa erre a Miskolctapolcai Barlangfürdő, ahol ezen a napon csillaglest is szerveznek, segítséget nyújtva ahhoz, ha valaki a medencéből szeretné figyelni a meteorok vonulását. A szegedi Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdőben asztrológusok, jósok és kártyavetők segítségével kutathatják a fürdőzők a jövőt.

Budapesten két fürdő is várja az érdeklődőket. A Palatinus este 11 óráig szervez zenés és táncos programokkal, míg az újpesti Aquaworld Élményfürdőben kellemes latin gitáresttel és az erre az estére „komponált” gyümölcsös szaunaszeánszokkal várják a fürdőzőket.

Az ország több fürdője különböző kedvezményekkel várja a fürdőzőket, azonban a fürdők mindegyike az alapszolgáltatásán felül további programokat szervez. Az egyetlen fürdő, ahol drágábban is vásárolhatunk jegyeket a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő lesz, ahol ezt az estét megpróbálják jótékony célokra felhasználni. A drágább jegyek megvásárlói az úszásoktatást támogathatják. Akik 100-500 Ft-tal drágább belépőket vásárolnak ezen az estén, azok azoknak a gyermekeknek az úszásoktatását támogatják, akiknek nem lenne módjuk anyagi okok miatt úszótanfolyamra járni.

Forrás: turizmusonline.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.