Főoldal » Ínyenctúrák és világsztár dobos a SzeptEmber Feszten

Ínyenctúrák és világsztár dobos a SzeptEmber Feszten

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Különleges ízekkel és programokkal, hat színpadon 130 koncerttel csábítja a SzeptEmber Feszt Gasztronómiai, Kulturális Fesztivál és Vásár a családokat szeptember 2-4. között a Népligetbe. A Pestlőrincről induló egykori pörköltfőző verseny tizenhárom év alatt a főváros egyik legnagyobb, ingyenes fesztiváljává nőtte ki magát: tavaly megközelítőleg 100 ezer látogatót fogadott. 

A rendezvényen nevéhez híven igazi gasztronómiai élményekben lesz részük a látogatóknak. Lesz hal, vad, s mi szem szájnak ingere, hiszen a Pörköltek terén – ahol étkezési jegyet is elfogadnak – 30-35 féle pörköltet kóstolhatunk meg, melyeket neves éttermek készítenek el. Újdonság, hogy a teljes adag mellett 1,5 dl-es kóstoló adag is vásárolható, hogy a látogatók többféle ételt ízlelhessenek meg. A Rétesvonatban idén is folyamatosan sülnek a helyszínen frissen készített rétesek, s a megannyi töltelék között olyan különlegességekkel is találkozhatunk majd, mint a vörösboros-szilvás vagy a káposztás-szarvasgombás. Érdemes lesz bejárni a díszvendég Dominium Vini Borklub Bor- és Sajtkörútjának állomásait, és részt venni a pecsétgyűjtő játékban, amelynek fődíja egy „borbirtok” – ténylegesen egy 10 éves haszonbérleti szerződés évi egy karton prémium bor előállítására szolgáló szőlőültetvényre hazánk valamelyik híres borvidékén. Szintén újdonság lesz a hűtőkamionban berendezett Kaja-tár, ahol a napközben vásárolt ételeket estig megőrzik számunkra, így nem romlanak meg.  A Népligetben tartják a Magyar Grillbajnokságot is, szombaton az amatőrök (erre még várják a jelentkezőket), vasárnap a profik mérik össze tudásukat – mondta el Gál Gábor, a szervező Hotelinfo Kft. ügyvezető igazgatója a SzeptEmber Feszt szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen méltató szavakat szólt Molnár József, a BTSZK ügyvezetője és Kovács Róbert, a rendezvénynek helyszínt adó X. kerület (Kőbánya) polgármestere is. 

A hat színpadon folyamatosan váltják egymást a zenekarok a pop, rock és jazz világából, összesen 130 koncertet hallhatunk. Fellép többek között Nagy Feró és a Beatrice, a Deák Bill Blues Band, Fluor Tomi, a Mobilmánia, Póka Egon és a Fantom. Újdonság, hogy itt rendezik meg a III. Magyar Jazz Napját, melynek sztárvendége Billy Cobham amerikai jazzdobos és a hazai jazz-zenészek krémjét felvonultató Morgan Workshop lesz. Külön színpadot kap Kőbánya, ahol a kerülethez kötődő vagy innen induló együttesek és művészek lépnek fel, köztük Galla Miklós és a Makám együttes.  Mint a szervezők hangsúlyozták: a SzeptEmber Feszt családi rendezvény, ennek szellemében a kicsiket külön Gyerekbirodalom várja interaktív játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, vidámparkkal, babaetető és pelenkázó sátorral. A programok sorát az Amerikai- és Tuning Autók Találkozója, a Dr. Lenkei Vitamin Egészség sétány, valamint rönkhasító bajnokság is színesíti. 

A részletes program elérhető a www.szeptemberfeszt.hu honlapon.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2011/165, www.szeptemberfeszt.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.