Főoldal » Jótékonyság és az esküvőipar: összefogás, segíteni akarás, csapatmunka

Jótékonyság és az esküvőipar: összefogás, segíteni akarás, csapatmunka

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az esküvői szolgáltatók legtöbbje amolyan érzékeny fajta. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen az év minden napján emberekkel foglalkozunk. Boldog emberekkel. Családok mindennapjaiba látunk bele egy kis időre, barátságok születnek. Hallunk vidám történeteket, hallunk szomorú történeteket. Így hát, nem csoda, hogy a jótékonyság, mint olyan, tőlünk sem áll távol. Számos olyan eset jut eszembe, melyben összekapcsolódik az esküvőszakma és a jótékonyság.

Tavaly decemberben például az ICON által szervezett Hungarian Wedding Galara vittünk magunkkal egy-egy doboznyi ajándékot a bicskei Gyermekotthon lakóinak. Ugyanebben a hónapban a gyulai V.Art Rendezvényszervező Iroda megszervezett egy Jótékonysági Wedding Partyt, melynek bevételéből a Gyulai Mentő Alapítványt támogatták.

Bár nem esküvői szolgáltatók, hanem a világon egyedülálló, egyelőre két főt magában esküvőturista kategóriába tartoznak, Lisa és Alex is összekapcsolta esküvői kalandozásait a mások megsegítésével. Online nászajándék listájuk segítségével barátok és ismeretlenek milliói támogathatják az Unicef-et és rajta keresztül a veszélynek kitett fiatalokat.

A sikerhez és a minél hatékonyabb “gyűjtögetéshez” általában csapatmunka szükségeltetik. Nyilván, a fent említett esetek mögött sem egy-egy ember áll, de nálam az éppen aktuális number one összefogás, önzetlenség és csapatmunka terén az Esküvőnklesz.Hu által életre hívott Jótékonysági Esküvő, melyre minden partner elsőre, gondolkodás nélkül igent mondott. A 23 esküvői szolgáltató által “összedobott”, több millió forint értékű csomagot a Vatera segítségével licitre bocsátják (a licit kezdete: 2013. április 2.! és április 16-ig tart), a licit 1 Ft-ról indul. Hogy hol áll meg, nem lehet tudni. A jegyespároknak mindenesetre megvan a jó esélye, hogy a listaár töredékéért megkapják ezt a fantasztikus lehetőséget, és 2013. augusztus 2-án vagy 2013. szeptember 21-én Budapest egyik legújabb és legkülönlegesebb esküvőhelyszínén ünnepelhetnek.

Aznap nem csak két család ünnepel majd boldogan. Egy harmadik család, Kovács Benedek és édesanyja is bizonyára jó szívvel gondol majd az ünneplő tömegre. Hogy nekik mit jelent majd ez a nap? Az életet. A “normális” életet (bocsánat a szóért, idézőjelben van :)). Nem mintha Benedek egy, a rövidke életétől megkeseredett fiúcska lenne. A képekről is sugárzik életvidámsága, kitartása, emberi nagysága. Ahhoz azonban, hogy a születéskori oxigénhiány miatt fellépő mozgásproblémái megoldódjanak, a családnak anyagi segítségre van szüksége. És ezt a Jótékonysági Esküvő csapatától megkapják. Ezek a nagyszerű emberek ugyanis a liciten befolyt bevétel teljes egészét felajánlják Benedek édesanyjának, és így lehetővé válik Benedek külföldi műtétje. Azt hiszem, ezt nem kell tovább ragoznom.

Kérem minden Olvasónkat, ha egy kicsit is megérintette ez a történet, vigyétek a hírt, segítsetek Ti is e nemes cél megvalósításában. Hiszen minél több ember értesül róla, annál nagyobb esély van rá, hogy sok licitáló lesz, az összeg magasabbra emelkedik, és jut mindenre, amire Benedeknek és édesanyjának szüksége lesz a nagy út során.

Köszönöm

Varga-Kovács Tímea

esküvőszervező

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.