Főoldal » Jubileumi Fesztiválok Ünnepe a Budai Várban 2011. augusztus 18.- 21.

Jubileumi Fesztiválok Ünnepe a Budai Várban 2011. augusztus 18.- 21.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kettős születésnapnak ad helyet idén a Budai Vár: a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Mesterségek Ünnepe ideje alatt megemlékeznek a Borfesztivál 20 éves jubileumáról is, augusztus 18. és 21. között.

Az idei Mesterségek Ünnepén – az évfordulóra való tekintettel – számos különleges és érdekes programmal találkozhatnak majd a fesztiválra érkezők. A hagyományos programkínálat mellett lesznek divatbemutatók, borászati- és borkülönlegességek, valamint két korábban meghirdetett pályázat lezárására és eredményhirdetésére is sor kerül – tájékoztattak közleményben a szervezők.

Tetőtől Talpig címmel hirdetett pályázatot a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza. A felhívásra olyan kreatív ötleteket vártak, amelyek megőrzik, népszerűsítik, valamint a mai divatvilágba helyezik a Kárpát-medence hagyományos öltözetkultúráját valamint népi kézműves értékeit. 
Sor kerül még a jubileumi fotópályázat eredményhirdetésére és díjazására is: a pályázók a Mesterségek Ünnepe elmúlt 24 évéről készült képekkel nevezhettek. A 600 beküldött fényképből kiválogatták a legjobbakat, ezekből augusztus 18-án nyílik kiállítás.
Nem maradnak el a már megszokott programok sem. Négy napon keresztül kézműves mesterek működő műhelyeikben mutatják be tradicionális mesterségük fortélyait, lesz vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyerekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja majd a közönséget. 
A Borfesztiválhoz kapcsolódóan lopózás, “palackozd magad” programot és gyerekborász képzést is szerveznek.
A hagyományokhoz híven idén a balti országokat hívták vendégként, Észtország, Lettország és Litvánia kézművesei avatják be hagyományos mesterségeik titkaiba az érdeklődőket.
A nyitó napon a Palota Színpad vendége Pál István Szalonna és Szalóki Ági lesz, az Oroszlános-udvarban pedig a Kerekes Band játszik. Augusztus 19-én többek között a Latin Spirit Trió húzza majd a talpalávalót, 20-án pedig a Kaláka együttes koncertje zárja a napot.

A részletes program: http://mestersegekunnepe.hu/

Forrás: Turizmus Bulletin 2011/157

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.