Főoldal » Kadriorg Palota

Kadriorg Palota

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A város központjától mindössze 2 kilométerre található a Kadriorg Palota, melyet I. Péter orosz cár építtetett családja nyári rezidenciájának. Nevét a palota melletti óriási parkhoz hasonlóan I. Péter feleségéről, I. Katalin cárnőről kapta. A palota az itáliai Niccolo Michetti tervei alapján épült, 1718-ban. Azt mondják, hogy a cár maga tette le az alapkövet, Michetti pedig ellátogatott Észtországba, hogy leellenőrizze, megfelelően építik a palotát.

Észtország legszebb barokk stílusú palotájában 1921-től múzeum, majd 1930-tól államfői rezidencia van. Nem sokkal a második világháború előtt alakították ki ezt az elnöki hivatali épület részt, amely ma a köztársasági elnök tartózkodási helye. 1933–1934 között restaurálták a palotát. 1946–1991 között szépművészeti múzeum, majd kilenc évig tartó renoválást követően 2000-ben a Külföldi Művészet Múzeumaként nyitották meg újra. A múzeumban koncerteket és színházi előadásokat, előadásokat, fogadásokat, továbbá művészeti kiállításokat szerveznek.

A palotát számos épület veszi körül. Az egykori konyha épületében található a Mikkel Múzeum és az I. Péter Múzeum. Az egykori várkapitány háza jelenleg otthont ad a Kastellaanimaja Galériának és az Eduard Vilde Múzeumnak.

A palotát körülvevő park legforgalmasabb helye a Hattyúk tava és annak környéke. Eredetileg a parkhoz tartozott a Hattyúk tava másik oldalán található olasz-francia kert is.

Nemrég nyílt meg egy játszótér a gyerekek és a tinédzserek nagy örömére. Külön színpadot építettek a koncerteknek és színházi előadásoknak, továbbá a gyermekeknek saját szökőkutat izzó halakkal. Hamarosan egy Játékmúzeum is megnyitja kapuit.

A park eredetileg 100 hektáros volt, egykor a park területén katonák ültettek el 550 darab fát.

Egész nyáron csütörtökönként 18 órától koncertek vannak a parkban, amelyekre ingyenes a belépés.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.