Főoldal » Karneválozó – A 2000 éves történelem felelevenedése

Karneválozó – A 2000 éves történelem felelevenedése

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szombathely városa az idei évben augusztus utolsó hétvégéjén (aug. 26-28.) ölti fel ünnepi római ruháját. Ekkor várja a Savaria Történelmi Karnevál egyedülálló programsorozata a fényes korok történelme iránt érdeklődő látogatót a belváros számtalan helyszínére, hogy a múltba repítse a fesztiválozó közönséget.

A rendezvény ideje alatt a 2000 éves város évszázadai elevenednek meg az utcákon és tereken, nem csupán szemlélői, hanem aktív résztvevői is e rendhagyó időutazásnak.

Az elmúlt sikeres rendezvények népszerű hagyományai mellett idén számos újdonság örvendezteti meg a városlakókat, a visszajáró „Karneválozókat” és az újdonsült „Karneválturistát”.

A hagyomány jegyében a korábbi évek népszerű helyszínei közül idén is várja vendégeit a Történelmi Témapark, a Romkert, a Kalandvár, a Borok Utcája és a Művészetek Utcája.

A Témapark táboraiban germán harcosokat, római gladiátorokat, artistákat láthatunk, és testközelből ismerkedhetünk meg fegyvereikkel és mesterségeikkel. Ne legyünk meglepve, ha bármelyik utcasarkon befordulva egy nagy csapat állig felfegyverzett martalócba botlunk…

A Karnevál forgatagából üde zöld foltként emelkedik ki az egykori püspökkert (Romkert), melynek fái között idén is középkori lovagok ütnek majd tábort. A lovagok a középkori harcászat rejtelmeibe is „bevezetik” az érdeklődőket.

Savaria-Szombathely belvárosi „vásárterén” a Karnevál napjaiban szebbnél szebb portékáikat kínálják az ide sereglett mesterek-árusok. Egyedi termékeit hozza fazekas és fafaragó, bőrdíszműves és ékszerkészítő, de lesz szőttes, ólomkatona, fajáték, s ki tudja mi minden még.

Számos új látványelem díszíti majd a belvárost – a Thököly utcában diadalív fogadja az ünneplő városba érkezőket, mely egyszersmind kilátóként is szolgál majd, a helyszíneken pedig istenszobrok idézik meg a római istenek viszontagságos és titokzatos világát.

A Fő téren felállított Vesta-templom őrzi majd a karnevál lángját, mely csütörtök este lobban fel és vasárnap este alszik ki, ez jelzi a karnevál kezdetét és végét.

A népszerű helyszínek színes-változatos kínálata könnyed szórakozást és önfeledt játékot éppúgy ígér, mint lelki töltekezést, pihentető kikapcsolódást, vagy éppen izgalmakban bővelkedő „küzdelmet”. Zene, színház, játék, tánc – ez, és még több várja a „Karneválozót”.

Bővebb információk és forrás: www.savariakarneval.hu

Képek: www.day.hu, www.itthon.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.