Főoldal » Kerékpár karbantartás tavasszal

Kerékpár karbantartás tavasszal

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Végre itt a tavasz, újra előkerülhetnek a kerékpárok a garázsból. A biztonságos tekerés érdekében az első használat előtt érdemes az alábbi karbantartási munkálatokat elvégezni.

Gumik: Ha a külső repedezni kezdett, vagy lekopott már róla a mintázat, akkor biztonságunk érdekében cseréljük le őket. Ha a belső egy hétnél kevesebb ideig őrzi a nyomást, az arra utalhat, hogy lassú defekt van benne, vagy egyszerűen csak elöregedett az anyaga. Érdemes ezek helyett is újat beszerezni.

Guminyomás: A puha gumi balesetveszélyes, mert nehezebben irányítható, és könnyebben kap defektet. A túl kemény guminak is van hátránya: könnyebben megcsúszik az úton és kényelmetlenebb, mert  keményebben átadja az út egyenetlenségeit. A megfelelő guminyomás beállításához figyelembe kell venni a gumi szélességét, a bringás testsúlyát és a tekerési stílusát. Aki gyorsabban akar haladni aszfalton, annak érdemes keményebbre fújni a gumit. Terepen, csúszós útviszonyok között pedig kicsit alacsonyabb nyomást használjunk.

Teljes cikk: Kerékpár karbantartás tavasszal

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.