Főoldal » Királyi vásár „második felvonás”…

Királyi vásár „második felvonás”…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Király utca „designutca” megálmodói újabb, nem mindennapi ötlettel álltak elő annak érdekében, hogy felhívják figyelmet a Király utcára és felpezsdítsék annak életét! A nagysikerű szeptemberi Király utcai rendezvény után 2011 november 25-től december 24-ig igazi “nyugati hangulatú” karácsonyi vásár lesz a Király utca 13 alatt, azaz a Gozsdu udvarban.

Bizonyára többekben felmerül a kérdés, mi is az a Király utcai designutca valójában?

Az ötletet egy bécsi kirakodó vásár adta, ahol a 27 éve minden évben két alkalommal megrendezésre kerülő kirakodó vásárt naponta legalább 100.000 ember látogatja meg a lezárt Neubaugasse-ban. A bécsi pozitív tapasztalatok és az itthoni „élményturizmus” hiánya arra sarkallta a szervezőket, hogy ez év szeptemberében valósuljon meg az első ilyen jellegű esemény Budapest belvárosában, még pedig a Király utcában.

2011. szeptember 10-11-én került első alkalommal megrendezésre a „Királyi Vásár” nevű rendezvény a Király utcában. A régiségek és bolhapiac hangulata, mesterségek vására mellett „Hungarikum, és termelői vásár”, valamint vonzó kulturális és zenei programok szórakoztatták a látogatókat. A szeptemberi vásárról bővebben a mellékelt cikkemben olvashattok. 

Az egy hónapos, december 24-ig tartó rendezvény keretében a szervezők ezúttal is minőségi portékák, karácsonyi ajándéktárgyak és kulturális programok legjavát sorakoztatják fel, amelynek központi ideájában a nemzetköziség, a kulturális és vallási sokszínűség bemutatása áll.

Az egyedi és kivételes programok sorában a különböző országok karácsonyfa-díszítési szokásait bemutató kiállítástól, a designkarácsonyfa-árverésen keresztül, a legkülönbözőbb gyermekprogramokig, valamint gospel kórusokig, szinte minden nemzet és műfaj megtalálható lesz.

A vásár célja, mind amellett, hogy rengeteg kulturális és művészeti értéket felvonultat, amellett szórakoztasson is.

December 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat az Adventi Királyi Vásárba, hogy a legkisebbek kívánságait meghallgassa és megajándékozza őket, egy-egy – hazánkban még kevéssé ismert – illatos, forró gyerekpunccsal. 

Természetesen a felnőttek is felmelegedhetnek majd a vásárban. Hiszen a hazai és nemzetközi karácsonyi és grill finomságok kínálata mellett, kürtös kaláccsal és az elmaradhatatlan gőzölgő forralt borral várják őket a gasztro-pavilonokban.

A Király utca nevezetes épületeiről, a vásárról és a kiállítókról bővebb információkat a www.kiralyivasar.hu oldalon olvashattok.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.