Főoldal » Kirándulás avagy kikapcsolódás a “gasztronómia tengerén”

Kirándulás avagy kikapcsolódás a “gasztronómia tengerén”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Pár hónap leforgása alatt a környék egyik legnagyobb termelői kínálatát vonultatta fel a Hévízi Termelői Piac. A hévízi termelői piac a hazai kézműves áruk vásárlására ösztönzi a vendégeket, így nem csak a környéken élő termelőket támogathatjuk, hanem az egészséges életmód mellett is dönthetünk.

Méztermelő, lekvárkészítő, mézeskalácsos, sajt- és zöldségárus, húsfeldolgozó – csak néhány azok közül az árusok közül, akik kedden, szombaton délelőtt valamint csütörtökön délután a nagyparkoló mögötti Rendezvénytéren saját készítésű termékkel várják az érdeklődőket.

Az élelmiszerek mellett saját készítésű kézműves árut is vásárolhatnak a helyszínre látogatók, így fazekasok, keramikusok, kosárfonók portékái is helyet kapnak a piactéren.

Egyre divatosabb kifejezés a „Tudatos Vásárló”, aki környezet – és egészségtudatos. Ezáltal törekszik arra, hogy vegyszerek és kémiai eljárások nélkül előállított, biztonságos élelmiszereket tegyen a családja asztalára, valamint szem előtt tartja azt is, hogy a termékek a lehető legkisebb utat tegyék meg a földektől a tányérokig.

A Hévízi Termelői Piac ezeknek a Tudatos Vásárlóknak kínálja portékáit.
A tudatosság mellett a másik ok, amiért érdemes a helyi termelőket választani az, hogy SOKKAL FINOMABB a frissen szedett eper, a falusi tojás, a házi sonka és az igazi méz.

Ízelítő a termékkínálatból: kecske sajt, tej, házi szörp, zöldség, gyümölcs, füstölt kolbász, sonka, méz, házi sütemények, savanyúság, lekvár…
Kézműves termékek: kerámia, fonott kosár, fa faragás…

Aki e finomságokból vásárolni szeretne, megteheti hetente három alkalommal: kedden és szombaton délelőtt, valamint csütörtökön délután a hévízi Rendezvénytéren.

Videó: www.mtv.hu/videotar

Forrás és bővebb információk: www.heviz.hu

Képek: www.magyarorszag.utazas.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.