Főoldal » Kishajókikötő és ökoturisztikai központ épül Nagykörűben

Kishajókikötő és ökoturisztikai központ épül Nagykörűben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kishajó kikötőt és ökoturisztikai látogatóközpontot építenek Nagykörűben a Tisza-menti község idegenforgalmi kínálatának bővítésére. A fejlesztéshez az önkormányzat 192,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert uniós forrásból az Észak-alföldi Regionális Operatív Program versenyképes turisztikai termékekre kiírt pályázatán – közölte Mészáros Ildikó, a projekt menedzsere hétfőn az MTI-vel.

A projekt teljes költsége több mint 301 millió forint, a tervezett látogatóközpontot 300 négyzetméteren alakítják ki, míg a kikötő 46 kishajó fogadására és kiszolgálására lesz alkalmas.

A tiszai vízi turizmusnak jelenleg is keresett állomása a cseresznyéséről ismert falu, de létesítmény híján csak az átmenő forgalom jelenik meg a településen. A kikötő révén Nagykörű bekapcsolódhat a Tiszához kötődő turisztikai események fogadó helyszínei közé. Ilyen lehet a Nemzetközi Tisza-túra vagy a szintén nemzetközi Big Jump, amely 22 országban 31 folyó mentén zajlik nagy látogatottsággal – mondta Mészáros Ildikó.
A 200 millió forintba kerülő és 50 százalékos támogatottságot élvező kikötő kivitelezése a közművek hamarosan befejeződő kiépítésénél tart. Hozzákezdtek a lépcső cölöpözéséhez, és a vízi létesítmények gyártása is folyik.
A kishajó kikötőhöz vezető utak mentén parkolókat alakítanak ki, míg a partra többek között vizesblokknak helyet adó valamint információs és egészségügyi konténert telepítenek.
A beruházás tervezett befejezési határideje 2011. december 31.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2011/163

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.