Főoldal » Kívánj zenekarokat!

Kívánj zenekarokat!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ismét  beindul  a  kívánsággép,  a  Sziget  Szervezőiroda a  fesztiválok  honlapjain  várja  a  javaslatokat, mely külföldi előadókat, zenekarokat hívják meg a jövő évi Heineken Balaton Sound, VOLT és Sziget fesztiválokra.
Évek óta – hagyományosan a szezon végeztével, a jövőt tervezve – ősztől már zakatol a következő évi fesztiválok  kívánsággépe.  Ide  várják  a  szervezők  a  látogatók  javaslatait  arra,  hogy  mely  külföldi zenekarokat  kellene  meghívni  a  rendezvényekre.  “Legfontosabb  támpontunk  a  programok kialakításában,  hogy  kiket  kérnek  a  látogatóink.”  – mondta  Gerendai  Károly  a  Sziget  Szervezőiroda ügyvezetője,  hozzátéve,  hogy  a  kívánságlistán  legtöbb  szavazatot  elért  50  zenekart  mindenképpen megkeresik, de hasznos számukra ez a lista a kisebbszínpadok “feltöltésénél” is. Gerendai elmondta, hogy az élbolyban minden évben felbukkannak azok a “szupersztárok”, akiket évről-évre, így jövőre is igyekeznek  elcsábítani.  A  szervezők  számára  azonban fontosabb  információ,  hogy  az  aktuális zenekarok közül kik számítanak trendinek. “A nemzetközi és a hazai ízlés között sajnos még nagy az eltérés.” – tesz megállapítást Gerendai, a szigetesfesztiválok azonban szeretnének ezen változtatni.

Az  ügyvezető  szerint  vagy  nagyon  sok  pénzzel  vagy  nagyon  jó  hírnévvel  lehet  igazán  nívós programokat  verbuválni  a  fesztiválokra.  “Mi  nem  tudunk  a  pénzben  versenyezni  a  leggazdagabb fesztiválokkal,  viszont  egyre  nagyobb  a  rendezvényeink  presztízse,  hisz’  a  tavalyi  European  Festival Awards versenyén nem csak a közönség és a szakma szerint lett a Sziget a legjobb, de a nemzetközi zenésztársadalom képviselői is beszavazták a fesztiválunkat a Top 5-be, illetve már a Balaton Sound is a legjobbak közt verseng. Egy újabb siker bizonyárasokat segítene abban, hogy minél több zenekart tudjunk elcsábítani a kívánságlista éléről.” – bizakodik Gerendai.

Szavazzunk tehát a  http://eu.festivalawards.com/voteoldalon a Szigetre és a Balaton Soundra, hogy nagyobb  lehessen  az  esély  a  kérések  teljesítésére.  A  fesztiválok  kívánsággépeibe  pedig  itt  lehet bedobni a voksokat:
http://www.sziget.hu/kivansaggep
http://volt.hu/kivansaggep
http://balatonsound.hu/kivansaggep

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.