Főoldal » Konferenciáztak az esküvőszervezők

Konferenciáztak az esküvőszervezők

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ahogy arról korábban beszámoltam, 2011. március 27-én került sor az Esküvőszervezők Szakmai Konferenciájára a budapesti Gerbeaud Házban. Íme egy kis beszámoló az ott elhangzottakról.

Tekintettel arra, hogy kevés szakmai, továbbképzés vagy tapasztalatcsere jellegű rendezvény volt eddig ebben a szakmában, az első ilyen jellegű rendezvény igen szoros időbeosztással, rengeteg mondanivalóval, hasznos tanáccsal és sok előadóval került megrendezésre. Az előzetes igényfelméréseknek megfelelően a napot néhány olyan esküvőszervező beszámolója indította, akik több éve dolgoznak ezen a területen.

A potenciális résztvevők kérdéseinek felmérése mellett esküvői szolgáltatók és ügyfelek számára is készült egy kérdőív, melyből megtudhattuk, hogy vajon milyen a megítélése ma Magyarországon az esküvőszervezőknek. Szomorú tény, hogy a többség szerint az ügyfelek nem ismerik a munkánkat. A másik szomorú tény pedig, hogy az esküvői szolgáltatók között nagyon változatos a szervezők megítélése. Ez utóbbi okán a konferencián megszólalt néhány esküvői szolgáltató is, akik eddigi pozitív vagy negatív tapasztalatáról beszélt.

Nyilván, aki veszi a fáradságot, és részt vesz egy szakmai konferencián (tehát fontos neki a fejlődés, az önképzés és más esküvőszervezőkkel történő tapasztalatcsere), az meglepetten hallgatta ezeket a néha már majdnem hajmeresztő történeteket. Ahogy az más szakmában lenni szokott, néhány nem kellően lelkiismeretes “kolléga” nagyon sokat tud ártani azoknak, akik komolyan veszik ezt a szakmát. Az esküvőszervezés azért van speciális helyzetben, mert újkeletű szakma, a lakosság nagy többsége nem tudja, pontosan mit is takar ez a tevékenység, ezért a most dolgozó generációnak nagyon sokat kell tennie azért, hogy az esküvőszervező hivatás ismert, elismert és elfogadott legyen.

Ezért fontos meghallani mások negatív élményeit is, hogy még véletlenül se essünk bele ezekbe a hibákba.

Nem kicsit borzolta a kedélyeket a délelőtt utolsó előadása, melyben a jutalékos rendszer és a vállalási díj ált egymással szemben. Ez megér egy külön cikket, ezért most erről bővebben nem szeretnék mesélni. A lényeg, hogy bár ott akkor a látszat nem ezt mutatta, a kérdés nagyon megosztja a szervezőket.

A fenséges ebéd után marketinggel és a női vállalkozásokhoz kapcsolódó szakmai és személyes előadásokkal folytatódott a nap. Megismerhettünk néhány ötletet a számunkra nem kicsit bonyolult időgazdálkodással kapcsolatban.

A napot néhány potenciális üzleti partner és választék-bővítési lehetőség megismerésével zártuk.

Az utólag kiküldött értékelő kérdőív adatai szerint a résztvevők kereken 4-esre értékelték a konferencia szakmaiságát, és arra a kérdésre, hogy összességében hogy érezték magukat, 4, 38-as átlag született. A válaszadók 77%-a venne részt hasonló rendezvényen, ezért biztosan számíthatunk folytatásra talán még ebben az évben.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.