Főoldal » Könnyed kikapcsolódás a Jád folyó völgyében

Könnyed kikapcsolódás a Jád folyó völgyében

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nagyváradtól mintegy 110 km-re található a Lesi-tó, amely egy vízgyűjtő a Jád folyó völgyében. Az egykor 9 km hosszú tó vize mára már igencsak megcsappant, ugyanis folyamatosan eresztik le, hogy a gát felújításra kerülhessen.

Kissé göröngyös úton haladva jutunk el a Vila Sanda nevű panzióhoz, ami kb. 50 fő befogadására alkalmas. A szálláshely egyszerű, de otthonos, baráti társaságoknak, nagyobb csoportoknak tökéletes. Hatalmas terasszal rendelkezik, ahol főzni, sütni, télen melegedni is lehet. Alkalmas hely a bulizáshoz…..

Akár novemberben, akár júliusban érkezünk, egyaránt meg lehet találni a módját az idő eltöltésének. Ősszel csodálatosak a különböző színekben pompázó hegyoldalak, a friss hegyi levegő szinte égeti a tüdőnket. Napos időben nagyon jókat lehet kirándulni a közeli túrista útvonalakon. Felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálják a maguk kényelmes túráját.

Nyáron teljesen más képét mutatja a hely a zöldellő erdőkkel és az illatos vadvirágokkal. A patak, amely kettészeli a völgyet kiváló lehetőséget ad a fürdőzésre, a hőmérséklete megfelelő a strandolásra.

Jómagam egy közel 40 fős baráti társasággal töltöttem itt el néhány napot már ötödik alkalommal. Idén június utolsó hétvégéjét választottuk, de eddig mindig október végén, november elején mentünk. Visszatérő vendégként is mindig találunk újdonságot a helyben. Évről évre hosszabb tartózkodási időt választottunk, mert egyszerűennagyon nehéz “könnyes” búcsút venni ettől a csodálatos helytől, ami a rohanó, stresszes hétköznapok után a nyugalom szigetét jelentheti mindenki számára.

Két utvonalon is hazainduéhatunk: a Királyhágó felé, ahonnan érkezni szoktunk és Biharfüre felé is, amerre bár az út eléggé rossz állapotban van, de a csodás környezet, az errefelé található vízesések kárpótolnak bennünket a hosszú útért.

Szóval aki aktív, vagy passzív pihenésre vágyik, annak bátran ajánlom ezt a helyet, ahol bárki megtalálhatja a saját kincsét, amit nyugalmat jelent.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.