Főoldal » Kreatimm Design Vásár az Iparművészeti Múzeumban

Kreatimm Design Vásár az Iparművészeti Múzeumban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tavaszi Kreatimm Vásár – Design elvitelre! az Iparművészeti Múzeumban: 80 kiállító művész a legújabb trendekkel jelentkezik április 3-án, vasárnap. Az évadnyitó vásáron kortárs magyar iparművészek kínálják portékájukat: ruhákat, ékszereket, kiegészítőket, kerámiákat, berendezési tárgyakat. A kiállítási tárgyak igazi használati tárgyakká válhatnak, így teremtve meg a hétköznapok harmóniáját. A 2011-es tavaszi Kreatimm, a Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjasok és Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjasok kiállítását kíséri. Elsősorban tehát azokra a tervezőkre helyezi a hangsúlyt, akik idén vagy a korábbi években nyerték el ezt a rangos díjat. Szeretnék, ha a kiállító művészekkel és műveikkel való személyes találkozás az alkotók és a közönség számára is meghatározó élményt nyújthatna. Hangsúlyozni kívánják az ipari formatervezés és a kézműves termékek különbségeit és hasonlóságait, amit ezen a kiállításon is megtapasztalhatunk.
A minket körülvevő tárgyak fontosak számunkra, tervezőik legnagyobb elismerése pedig az, ha műveiket sokan használják, alkotásaik generációról generációra öröklődnek, legyen szó egy kardigánról, egy táskáról, egy ékszerről vagy egy porcelán asztali készletről. Korunkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a környezettudatosságra és ezzel együtt arra, hogy kedvelt tárgyainkat minél tovább használjuk. A divattrendek alkalmazkodnak ehhez a szemlélethez, és a vásárlók is az eredeti, jó minőségű anyagokat és darabokat részesítik előnyben.
A Kreatimm egyik célja a különböző magyar tervezőgenerációk és munkáik megismertetése a közönséggel, olyan használati tárgykultúra megteremtése, ahol a funkció, a minőség és a forma mellett az alkotók is fontosak. A kiállítást záró vásár helyet ad egy új típusú, interaktív múzeumpedagógiai program záróeseményének, valamint Mihályi Gyula hangszerkészítő gyermekprogramjának is.
Az alábbi programok várják a látogatókat:
Trendalapozó gyerekeknek Mihályi Gyula afrikai ihletésű kerámiadobjaival
Design filmklub
Bio ételek és italok
Kiállítások:
A Moholy-Nagy László és a Kozma Lajos Ösztöndíjasok 2010. évi beszámoló kiállítása
Két korszak határán – Perzsa művészet a Qádzsár-korban (1796-1925)
Főúri öltözetek az Esterházy-kincstárból
Gyűjtők és kincsek
Oszmán-török szőnyegek
A Kreatimm vásár 2011. április 9-én a stuttgarti Magyar Köztársaság Kulturális Intézetében vendégeskedik.
A vásárra a belépés ingyenes.
Látogatható 2011. április 3. 10-18 óra között.
Információ és kép:  www.imm.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.