Főoldal » “Külön világ” – a természet lágy ölén

“Külön világ” – a természet lágy ölén

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hívogató alpesi legelők, szabadon élő mormoták jelzik a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében a teljesen érintetlen környezetet.
Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja Karintia, Salzburg és Tirol határán fekszik.

A fejedelmi hegycsúcsokkal, mint a Großglockner és a Großvenediger, az örök jég birodalmának számító gleccserekkel és az impozáns Krimmli vízeséssel a Hohe Tauern Nemzeti Park igazán sokoldalú természeti csodának számít. 

A Hohe Tauern Nemzeti Park varázslatos világát számtalan túraútvonal hálózza be, amelyeket egyedül vagy képzett nemzeti park őrökkel is bejárhatják a vendégek. Júliustól szeptemberig hétfőtől szombatig 25 túrázás áll a kirándulók rendelkezésére. A tematikus választék rendkívül sokszínű, a kínálat a vadmegfigyeléstől, a gleccserek keletkezésén és az alpesi gazdaságok mindennapjain át egészen a régi korok kereskedőinek nyomában tett túrázásokig terjed.

Ezenkívül meghatározott időpontokban öt speciális kirándulás is szerepel a programban, például éjszakázással egy hegyi tó partján természetfotósoknak vagy túra a szarvasbőgés megfigyeléséhez.

A túraútvonal-hálózat összesen 1200 kilométert tesz ki. Több mint 80 menedékház és alpesi kunyhó kínál ideális kiindulópontot a hosszabb kirándulásokhoz és a Tauern déli oldalára vezető túrázásokhoz, ahol 240 háromezres hegycsúcs kínál csodás hegyi panorámát.

A Hohe Tauern hegységben található egyébként a hegymászás bölcsője is. A 3251 méter magas Ankogel volt az első hóval borított alpesi hegycsúcs, amelyet megmásztak (1761-ben). Ma a hegymászás szerelmesei számtalan útvonalon fedezhetik fel a Tauern csodás világát.

A Rauris-völgy a Hohe Tauern területileg legnagyobb völgyei közé tartozik. Sok más területtel ellentétben nem csak a nyári hónapokban használják alpesi legelőnek, hanem évszázadok óta fontos lakóterület is. A Rauris-völgyet körülvevő Nemzeti Park régióval együtt a különlegességek és természeti kincsek olyan sokszínűsége tárul elénk, hogy a Hohe Tauern Nemzeti Parkot külön “világként” emlegetik.

Kirándulási ötletek a Hohe Tauern Nemzeti parkban:

Krimml vízesés, Großglockner, Vad-és szabadidőpark, Aranymosás, Weißsee, Ragadozómadárbemutató.

Rossz idő esetén nagyszerű alternatívának számít a Mittersillben található Multimédiás Természeti Múzeum ( National Park Welten Mittersill ), amelyet 2006-ban nyitottak meg. Már önmagában a természeti élmények kiállítótermekbe való költöztetése megér egy látogatást. A kiállítás területén 8 élményállomás segítségével ismerhetjük meg a Hohe Tauern élővilágát

Forrás: www.hetedhetorszag.hu/ausztria

Képek:www.hohetauern.nl,www.vistaustria.com,www.eggerhof.mallnitz.at, www.hohetauern.info

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.