Főoldal » Kutatók éjszakája (szept.23.)

Kutatók éjszakája (szept.23.)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szeptember 23-án máskor nem látogatható különleges helyszínekkel, érdekes kísérletekkel, hihetetlen programokkal vár a legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál! Találkozz a kutatókkal, próbáld ki eszközeiket, vizsgáld meg találmányaikat, ismerd meg munkájukat! Jövőkutatás, hanglebegés, elektronágyú, fénymalom, plazmagömb…

Fedezd fel Te is, mit tartogat számodra ez az izgalmas éjszaka!

A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek – ezt igyekszik bemutatni immár hatodik alkalommal, szeptember 23-án a Kutatók Éjszakája, melynek programjain idén is felvillannak a különböző tudományágak izgalmas érdekességei.

A Kutatók Éjszakája a tudományos karrier vonzerejét szeretné növelni, és fontos küldetésének tartja kutatóink ünneplését. Engedjük közelebb magunkhoz a kutatókat, hogy ők is közelebb engedhessenek minket! Tanuljuk meg tőlük, hogy megérteni és megismerni jó! Hogy az egyes találmányok, újdonságok, vagy éppen hétköznapiságuk miatt észrevehetetlenül egyszerűnek tűnő dolgok mögött milyen elgondolás, elkötelezettség, tudás áll.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló program szerte Európában immáron hatodik éve méltán népszerű fesztivál. A Kutatók Éjszakája szervezésébe hazánk a kezdetektől fogva csatlakozott. Azóta a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tízszeresére növekedett. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetők a programok mindenki számára.

A Tempus Közalapítvány egyre bővülő partnerséggel együttműködve szervezi ezt a tudományos és egyben szórakoztató fesztivált. 2010-ben 43 partner összesen 26 városban több mint 1000 programmal várta az érdeklődőket.

Nem kell Einsteinnek lenni, hogy sikeres kutatói pályát fussunk be. Ezt megtudhatjuk azoktól a kutatóktól, akik idén is jelen lesznek a fesztiválon!

A helyszínekről és a részletes programokról az alábbi oldalon tájékozódhattok:
www.kutatokejszakaja.hu/2011/esemenynaptar

Vezérkép: www.kp.elte.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.