Főoldal » Lakáspiac és fiatalok elvándorlása ma politikai kérdés!

Lakáspiac és fiatalok elvándorlása ma politikai kérdés!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Magyarországon egyre kevesebb fiatal remélheti jövedelme alapján, hogy új otthona lehet 30 éves korára.

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy ez Magyarországon döntéseket igénylő kormányzati politikai kérdés!

 

Naponta foglalkoznak Magyarországon a politikai szereplők, a fiatalok kivándorlása súlyos munkaerő és társadalmi gondjával.

Legutóbb a járulékok csökkentése került elő, melyet egy jelentős részfeltételnek tart a mérsékelt demokrata politika.

Ma a magyar jövedelmek messze vannak – még járulékok fokozatos csökkentése jó iránya megtartása mellett is – a lakásárak elképesztő mértékű, nem magyar fiatalokra méretezett drágulásától!

 

Adócsomagban bejelentett járulékcsökkentés olyan irány, amely a vállalkozások és munkavállalók viszonyán javíthat.  Minden olyan javaslat, előterjesztés támogatandó a mérsékelt demokrata politika álláspontja szerint, amely a magyar fiatalok megélhetését javítja.

 

Mérsékelt demokrata álláspont, hogy Magyarország túlburjánzó jogszabályi környezetét és túlnőtt bürokratikus környezetét drasztikusan kell a magyar emberek élhetősége javítása miatt átalakítani!

Új minisztériumokra tett már javaslatot a mérsékelt demokrata politika, mert előre vélelmezhető volt a lakáspiac ártorzulása.

 

Magyar fiatalok, családot tervezők számára a Budapest és más városok négyzetméterár növekedése inkább a kivándorlásra ösztönző.

Külföldön sem lesz saját tulajdonú otthon, de  kiforrott a bérlakások piaca. Külföldön más a jövedelmek és bérlakások bérei aránya.

 

Valaha volt legvidámabb barakk, mára az itt született vidéki városi, kistelepülési, fővárosi kertvárosi és kerületi  fiatalokat megalázó és perspektíva nélküli helyzetben hagyja.

 

Sok a rossz állapotú vidéki ingatlan.

 

Ők elvándorolnak, mert megélni szeretnének, többségük párjával indul útnak.

 

Ehhez különösen erős hatással bír Magyarországon, a rossz civil törvény és a magyar társadalmi részvétel leépülése, társadalmi szervezetek tömeges törlése, megszűnése.

Miért nem elég a költségvetési pénzekkel nem rendelkező, egyszerű civilek szervezeteitől egy kézzel, vagy géppel írt rövid nyilatkozat?  Erre nincs a választók számára, a magyar fiatalok számára érdemi válasz!

 

Mérsékelt demokrata politika azokat a változásokat támogatja, amelyek Magyarországot a magyar emberek, magyar idősek és magyar fiatalok számára élhetőbbé teszi!

 

Mérsékelt demokrata politika megfogalmazott 150 olyan szakpolitikai változtatást és célt, melyekkel Magyarország a jelenlegi makrogazdasági elképzelések folytonossága mellett egy vidám és élhető országgá válhat!

Új építésügyi és lakásügyi szaktárca igényét a mérsékelt demokrata szakpolitikai javaslatok 2010 óta egyre fokozottabb módon szorgalmazzák. (Középtávon való tervezés a szakpolitikában újra teret kell, hogy kapjon…)

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.