Főoldal » Lexus, the Eagles és Perrier-Jouët pezsgő Monacoban

Lexus, the Eagles és Perrier-Jouët pezsgő Monacoban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem, nem a monacoi F1 nagydíjról fogok írni, furcsa is lenne tőlem…

Albert monacoi herceg és Charlene Wittstock közelgő esküvőjéig kevesebb, mint 40 nap van hátra, így lassacskán a hercegségből is elkezdenek szivárogni az információk a nagyszabású eseményről, ahogy az a modern kor koronás főinél már csak lenni szokott.

Albert monacoi herceg és Charlene Wittstock hivatalos eljegyzési fotója

Kép forrása: palais.mc

Esküvői autó

Nemrégiben megtudhattuk, hogy a jegyespár egy (hibrid) Lexus LS 600h-t választott esküvői autóként, mellyel az egyházi ceremónia után beutazzák kis birodalmukat. A környezetvédelem iránt elkötelezett hercegség fontosnak tartotta hangsúlyozni az autó hibrid mivoltát, hiszen így kevésbé szennyezik majd a környezetet túrájuk során.

Az autóra azonban még számos átalakítás vár, hogy tökéletes (hercegi) esküvői autó válhassék belőle. A hivatalos információk szerint 200 munkaórába telik majd az újjászületés. A legfontosabb feladat az alváz megerősítése (Grace Kelly halála óta, nyilván erre nagyon odafigyelnek Monaco-ban) oly módon, hogy a környezetszennyezés ne növekedjen. Emellett, az sem utolsó szempont, hogy az esküvő napján a hercegi pár megfelelő mértékben látható legyen majd a nézőközönség számára.

A násznép szállítása

A hercegi esküvőn résztvevő méltóságokat a BMW Group France által biztosított 200 “7-es” BMW limousine-ből álló flotta szállítja majd az különböző helyszínek között szombaton (hogy melyik évjárat, a hivatalos honlapból nem derül ki, de gondolom, nem holmi “elavult” kis flottával szúrják majd ki a szomszéd kisherceg szemét a franciák…

Az esküvő hivatalos pezsgőszállítója

Albert herceg Preier-Jouët pezsgőt választott esküvőjére. A kapcsolat az uralkodó család és az idén a 200. születésnapját ünneplő gyártó cég között nem újkeletű, a hagyományos Rózsák Bálján is ezt a kiválóságot kóstolhatják meg a vendégek minden alkalommal, immár 10 éve. A pezsgőház számos uralkodócsaládtól és kormánytól származó megrendeléssel büszkélkedhet. A választott pezsgófajtákról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy magas minőségű, személyre szabott cuvée-k lesznek majd.

Perrier-Jouët pezsgő

Kép forrása: wordpress.com

Esküvői toll

Bizony, egy gondos jegyespár odafigyel arra, hogy milyen tollal írja alá az anyakönyvet. Albert és Charlene egy a Montblanc cég által tervezett, egyedi tollat használ majd az esküvői ceremónián. A drágakövekkel kirakott íróeszközön a pár monogramjai is megjelennek majd.

Montblanc esküvői toll 

Kép forrása: fountainpennetwork.com

Koncertek az esküvő előtt

Az eleve két naposra tervezett esküvő “nulladik napján”, azaz 2011. június 30-án egy nagyszabású koncerttel kezdik az ünneplést a monacoiak. A kaliforniai banda, az Eagles ad koncertet a II. Lajos Stadionban, mely ingyenes minden monacoi lakos és monaco-ban dolgozó ember számára, sőt a szomszéd városokból is várják az érdeklődőket (ebben a sorrendben). Mintegy 15.000 főre számítanak.

The Eagles 2011

Kép forrása: joewalsh.com

Másnap, az esküvő első napján, 2011. július 1-jén Jean Michel Jarre koncertezik Port Hercule-ben este tíztől. A fellépést külön erre az alkalomra állította össze a francia zenész. A 60 méteres színpadot (benne 35 m magas tornyokkal és óriás kivetítőkkel) 16 napig építik majd, és mintegy 10 km-nyi kábelt használ majd fel a 180 fős csapat. A belépés (és a környéken a parkolás) ide is ingyenes lesz, és mindenki érdeklődő bebocsátást nyer.

Jean Michel Jarre 2011  

Kép forrása: wordpress.com

A cikk eredetileg a www.mennyegzo.hu portálon jelent meg.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.