Főoldal » Liszt Ferenc emléktúra Budapesten

Liszt Ferenc emléktúra Budapesten

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Liszt Ferenc emléktúrát szervez Budapesten a Magyar Turizmus Zrt.

Az Uniquebudapest, a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködve Liszt Ferenc életét, munkásságát bemutató sétáló túrát dolgozott ki, a művész születésének 200. évfordulójára.
A 2011-es Liszt év kapcsán bejárják azokat a helyszíneket, ahol Liszt Ferenc megfordult, lakott, koncertezett, vagy  imádkozott.
Liszt Ferenc ugyan Európa számos városában otthon érezhette magát, mégis egyik törzshelye Budapest volt, ahová visszahúzta a szíve. A város Liszthez köthető emlékhelyei közül bejárják a túra résztvevői a pesti Belváros közepén álló Ferences templomot, ahol a jobboldali padsor első padján apró tábla jelzi, ide járt imádkozni a művész. Útba ejtik a Belvárosi Plébániatemplomot, ahol többször tartott nagysikerű koncertet, sőt egyik öt hónapos pesti tartózkodása alatt a plébánián szállt meg. A Redout, és későbbi utódépülete, a Vigadó számos nagysikerű Liszt koncert helyszíne volt. A Váci utcai, Molnár utcai, Nádor utcai és Vörösmarty téri Liszt emlékhelyek után a séta az Andrássy út felé kanyarodik, ahol az Operaházat és a régi Zeneakadémiát tekintik meg az érdeklődők. A túra végső állomása a Liszt Emlékmúzeum.
Útközben rengeteg információt, érdekes történetet, anekdotát mesélnek el a mesterről és a kor Budapestjéről. A résztvevők képet kaphatnak erről a mélyen vallásos emberről,  akit diákjai rajongásig szerettek, olyannyira, hogy egyesek még ősz hajszálait is összegyűjtötték.

Forrás: www.turizmuspanorama.hu

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.