Főoldal » Mágikus türkiz világ

Mágikus türkiz világ

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Cueva de Marmol, a lélegzetelállítóan gyönyörű chilei Márvány-barlang az Argentína és Chile határán hullámzó General Carrera-tó (az argentin oldalon Buenos Aires-tó) partján található. Azaz nem is annyira a partján, sokkal inkább a tóban, hiszen annak vize a barlangot is kitölti.

Az Andok lábainál fekvő tó vize fantasztikus smaragd, akvamarin és türkiz árnyalatokban csillog, hihetetlen hangulatú kékes árnyalatot kölcsönözve a barlang sziklaformációinak.

Tulajdonképpen nem is barlangról kellene beszélnünk, hanem barlangrendszerről, hiszen több formációból épül fel a márvány katedrális néven ismert lenyűgöző látványosság.

Egészen pontosan három részből áll: a legnagyobb az El Catedral (a székesegyház), a két kisebb képződmény pedig La Capilla (a kápolna) és a La Cueva (a barlang) néven ismert. A víz formálta márvány barlang alagútjai hosszan elnyúlnak és elég nagyok ahhoz, hogy kis csónakkal vagy kajakkal be lehessen járni.

A galériában lévő képek megtekintése után, úgy vélem senki sem vitatja, hogy a Patagóniában található márvány barlangrendszert méltán tartják bolygónk egyik leglenyűgözőbb természeti jelenségének.

Képek forrásai: kimg.ru, unnatural.ru, escuadron.grij.net, tumblr.com, eco-turizm.net, liveinternet.ru

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.