Főoldal » “Magyar bort minden fürdővárosba!” kampány indul

“Magyar bort minden fürdővárosba!” kampány indul

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A statisztikák szerint a turistáknak csak mintegy két százaléka jár bortúrákra. Ennek növelésében segíthetnek a borrégió közelében található fürdővárosok a jövőben.
Új kampány indult “Magyar bort minden fürdővárosba!” címmel, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szervezésében. A kampány célja, hogy minden olyan fürdővárosnak legyen „saját“ bora, ahová nagyobb számú hazai és külföldi turista érkezik. A „fürdő“ borát kóstolhassák meg azok a vendégek, akik előszeretettel látogatják a fürdővárosokat, így meg lehetne győzni őket, hogy olyan helyeket is megnézzenek, amelyekre eddig nem is gondoltak. Olyan bort kell ehhez választani, amely egy szomszédos megyéből, régióból érkezik. Így akár egy-egy hosszabb fürdő-régióban való tartózkodás alatt arra is van lehetőség, hogy a közeli megyékbe kirándulást tegyenek a vendégek.
Vancsura Miklós, a Sárvári Fürdő igazgatója szerint kezd divatba jönni Magyarországon a borturizmus: egyre több és igényesebb a vendég. Megjelentek a minőségi szolgáltatók, a további fejlődéshez azonban szükség lenne a más turisztikai szegmensekkel való közös fellépésre. Mivel a borturizmus a belföldi turizmusnak csupán néhány százalékát teszi ki, ez a szám növelhető lenne, ha a híres fürdővárosainkban is „reklámoznának” egy-egy borrégiót vagy pincészetet.
A sárvári termálfürdő büszkélkedhet elsőként ilyen „saját“ borral. Idén egy cserszegtomaji borász a partnerük ebben. A fürdő borának egy pogányvári Caberné Savignont választottak, amely igen kelendő a hazai borpiacon, mondta Bezerics Csaba, a Bezerics-Németh borház főborásza, aki idén elnyerte a sárvári „fürdő bora“ – hivatalos beszállítójának címét. Pogányvár egy történelmi zalai borászati terület, ahol hagyományos módon kézműves borokat készítettek. A mostani bor is ilyen módon készült, fürtválogatással modern eszközökben hagyományos technológiát használva. A pincészet híres a Bakonyi Károly által nemesített Cserszegi Fűszeres fajtáról is, amely lassan hungarikummá válik – nyilatkozta Bezerics Csaba.
Forrás: www.turizmus.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.