Főoldal » Mangalica fesztivál a Vajdahunyad-várban

Mangalica fesztivál a Vajdahunyad-várban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2011. február 4-6. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a városligeti Vajdahunyad-várban a Budapesti Mangalica Fesztivál.

A 2007-ben indult fesztivál egyik legfontosabb célja a hazai mangalica tenyésztők megismertetése. A fesztivál azóta hagyománnyá nőtte ki magát. Az ingyenes belépést biztosító eseményen a mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással és főzőversennyel várják a látogatókat. Az idei évben ünneplik a magyarországi mangalicák megmentésének és az újratenyésztés elindításának 20. évfordulóját is.
A szervezők elkötelezett hívei a környezetkímélő megoldásoknak, a szelektív hulladékgyűjtésnek, és a tudatos vásárlásnak: ezért 2011-től a fesztiválon saját költségen biztosítanak az árusoknak újrahasznosított papírból készült zacskókat, és arra kérik a látogatókat is, ha lehet, minél kevesebb hulladékot termeljenek.
A fesztiválon az ország legjobb mangalicatenyésztői mellett bemutatkoznak a kiváló magyar élelmiszerek is. Lesznek kézművesek, sül a hurka, kolbász,  malac, a színpadon zenei programok váltják egymást. A főzőversenyre csapatok nevezhetnek előzetesen. A zsűri  tagja és a fesztivál hírvivő nagykövete Rákóczi Ferenc, de zsűritag lesz Gianni is.
A Budapesti Mangalica Fesztivál sikerei után a vidéki húsfogyasztók is örülhetnek az eseménynek, hiszen az idei évtől már Debrecenben és Szombathelyen is megrendezésre kerül.

Forrás: www.mangalicafesztival.hu

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.