Főoldal » Már csak 62 nap

Már csak 62 nap

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

62 nap telistele Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjéről szóló hírekkel. Egy darabig nyilván győzi az ember lelkesedéssel, hiszen mégiscsak egy hercegről és egy leendő hercegnéről beszélünk. Kérdés, hogy meddig. Azonnal elkezdődtek a találgatások, hogy milyen lesz a menyasszonyi ruha, mit szolgálnak fel a vendégeknek, kik szerepelnek a meghívottak közt… És még sorolhatnám.

A királyi család PR irodája (vagy minek is nevezzem) gondoskodik róla, hogy a nagy esemény bekerüljön a médiába nap mint nap. Azt hiszem, ez természetes, és az angol átlagembereknek pont erre van szüksége. Ha nem így lenne, akkor Anglia sem lenne alkotmányos monarchia, ez teljesen egyértelmű.

Mi magyarok, és a többi demokratikus (?) állam polgárai meg majd kibírjuk valahogy…

Fantasztikus egyébként, hogy egyesek mennyire kreatívak. Alig pár nappal az esküvő időpontjának bejelentése után máris elkezdődött a Kate Middleton őrület. Szülőfaluja, Bucklebury egyik élelmes lakója például Kate Middleton túrákat szervez angol és külföldi “fanatikusoknak”.

Kína sem maradt rest, természetesen. Máris százezrével gyártják a “William & Kate” feliratú mindenféléket. Kérdés, hogy mindezt legálisan teszik-e. A gyártóknak persze – ahogy az lenni szokott – van rá magyarázatuk, hogy mindez miért nem minősül lopásnak.

Az angol szállodákban máris teltház van. Valahogy úgy van ez, mint a Forma 1-gyel. Otthon, a TV-ben sokkal többet látsz, a motorok hangját és az égett gumi szagát azonban csakis a helyszínen érezheted. Ez utóbbiakat most az esküvői harangok és fish & chips képviseli majd. Ezt az élményt bizonyára nem pótolja semmi!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.