Főoldal » Mennyei lakoma a csokoládé fellegvárában

Mennyei lakoma a csokoládé fellegvárában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Negyedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket augusztus utolsó hétvégéjén Szerencsre az Országos Csokoládéfesztivál.

Csütörtök estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Mindenki ízelítőt kaphat a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni tájegység kulturális értékeiből.

A kiváló hangulatról sztárvendégek produkciói gondoskodnak, hiszen itt lesz többek között az Edda, a Hooligans, a Heaven Street Seven és a Belmondo zenekar, akik mellett számos népszerű művész és együttes színesti majd az eseménysort. 

A helyszínen csokoládéból készülnek a Pom-Pom meséi című sorozat népszerű szereplőinek szobrai, csokoládé kalandpark, népművészeti bemutatók, hazai élelmiszeripari és kézműves termékek várják a fesztivállátogatókat. A gyermekeket bábszínházi előadás, mesevetítés, kölyökparti, sportversenyek és különféle meglepetések szórakoztatják.

A helyi Zempléni Múzeumban az európai hírű képeslevelezőlap-gyűjtemény mellett a szerencsi édességgyártás történetét bemutató tárlat látható, amelynek egyik látványossága Gombóc Artúr csokoládészobra.

A szakmai programok sorában a résztvevők megismerkedhetnek a helyi csokoládégyártás hagyományait megőrző Szerencsi Bonbon Kft. történetével, és a cég legújabb termékeivel. Konferencia keretében tájékozódhat a közönség arról, miért érdemes a hazai élelmiszereket választani napjainkban.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=17NYb_lmqSA&feature=player_embedded

Jöjjön el Szerencsre családjával, barátaival és válassza a nyár utolsó nagy fesztiválját, amely különleges élményeket tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

A fesztivál programjáról és folyamatosan frissülő információkról az alábbi honlapon tájékozódhatnak: www.csokoladefesztival.com

Képek: www.fogyasztok.hu, www.utisugo.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.