Főoldal » Milyen az ideális esküvőhelyszín szerintetek?

Milyen az ideális esküvőhelyszín szerintetek?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Esküvőnklesz.Hu portál nemrégiben felmérést készített arról, hogy szerintetek milyen az ideális esküvőhelyszín. Lássuk, az eddigi válaszok alapján mi viszi a pálmát az esküvőre készülők körében!

A felmérés során több szempont szerint kellett osztályozni az esküvőhelyszínek tulajdonságait. Az egyik ilyen szempont a lakhelytől való távolság volt. A válaszadók 72%-a nem szeretne sokat utazni az esküvő napján, 42% maximum 50 km hajlandó megtenni a tökéletes esküvőhelyszínért, míg 28% számára lényegtelen a földrajzi távolság, ha a kiszemelt esküvőhelyszín minden más tekintetben megfelel az elvárásaiknak. Szintén az utazáshoz kapcsolódik egy másik kérdés. A válaszadók 75%-a számára fontos, hogy a helyszín könnyen megközelíthető legyen a vendégek számára, és 63%-nak fontos vagy nagyon fontos, hogy biztonságos parkoló is rendelkezésre álljon.

Esküvői autó

Kép forrása: weddingaway.net

A következő lényeges pont a helyszíni házasságkötés lehetősége. A válaszadók 75%-a tartja ezt fontosnak vagy nagyon fontosnak.

Egy másik szempont az esküvőhelyszín környezete, amiről a válaszadókat kérdezték. Első helyen atermészetes környezet végzett, hiszen a válaszadk 50%-a szerint nagyon fontos az a tulajdonság.

Esküvő a zöldben

Kép forrása: esküvőnklesz.hu

A helyszín hangulata tekintetében a válaszadók több jellemzőt is megjelölhettek. A leggyakoribb válaszok közt találjuk a barátságos (95%), elegáns (76%) és különleges (76%) hangulatokat.

Esküvő

Kép forrása: flickr.com

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek nem szeretik a zárt tereket, hiszen 88% válaszolt úgy, hogy fontos (71% szerint nagyon fontos) szempont az esküvőhelyszínhez kapcsolódó szabad tér, terasz, kert vagy park.

Esküvő a parkban

Kép forrása: matthewweathers.com

Lényeges kérdés még a záróra és az órahosszabbítás kérdése. Természetesen, a párok túlnyomó többsége (85%) válaszolt úgy, hogy előnyben részesíti, ha nincs órahosszabbítási díj.

Esküvői parti

Kép forrása: marketplaceweddings.com

Miután a nyári időszak tekinthető az esküvők főszezonjának, nem meglepő, hogy a párok 70%-a számára fontos, hogy a helyszín klimatizált vagy klimatizálható legyen.

Esküvői napszemüveg

Kép forrása: heartloveweddings.com

A helyszínen található szálláshelyek megléte éppenhogy csak átbillent a fontos oldalra, a válaszadók 55%-a jelezte, hogy ez is szempont lehet az esküvőhelyszín kiválasztásakor.

Menyasszony és vőlegény

Kép forrása: cute-wallpaper.com

Végül konkrét helyszíntípusokat sorolt fel a felmérés. Lássuk, milyen arányban oszlanak meg az igenek:

Park közepén álló elegáns rendezvénysátor: 26%

Vidéki fogadó: 23%

Étterem: 21%

Kastély bálterme: 10%

Szálloda rendezványterme: 10%

Hajó a Dunán: 7%

Rendezvénysátor a parkban

Kép forrása: esküvőnklesz.hu

Még nem késő, hogy Te is elmondd a véleményed! A felmérést itt találod (klikk)!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.