Főoldal » Mozdony matiné a Tatai úton

Mozdony matiné a Tatai úton

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2011. április 2-3-án Szezonnyitó Mozdony Matinéval nyitja meg kapuit a Vasúttörténeti Park. Ünnepi év az idei: pontosan 100 évvel ezelőtt építették meg az Északi Fűtőházat, ahol ma a múzeum legidősebb mozdonyait csodálhatjuk meg.
A nyitó rendezvényen többféle érdekes programmal készülnek a látogatók számára: utazhatunk gőzmozdonyon, hajthatunk egy korabeli hajtányt, kipróbálhatjuk a fordítókorongot, tehetünk egy 800 méteres kört a tavaly augusztusban elkészült új kerti vasúti pályán, felülhetünk a lóvasútra vagy irányíthatjuk a modellvasút-ház terepasztalait. A kerti kisvasút évek óta a gyerekek kedvence.
A gőzmozdonyon történő utazást a MÁV I. osztályú, 204-es pályaszámú gőzmozdonyán próbálhatják ki a vállalkozó kedvű családok. A 204-es gőzöst a Magyar Királyi Államvasutak Gépgyára készítette 1900-ban Budapesten, tehát egy igazi matuzsálem.
10:15 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a program a Főépület melletti színpadkocsin. A szezont hivatalosan megnyitja Horváth Lajos, a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány kuratóriumának elnöke.
A hátsó – hivatalos nevén “B” – fordítókorongon 12 és 15 órakor járműparádé kezdődik, melynek során a látogatók megtekinthetik a 324-540-es a 275.034-es, a 204-es és a BKV 027-es pályaszámú gőzmozdonyokat.
A gyermekeknek az „Utazás a világ körül” című zenés előadással kedveskednek az Orient csarnokban szombaton 11 órakor, ahol a kézműves sarokban készíthetnek vasutas tárcsát, satírozhatnak mozdonyt, színezhetnek mozdonyos kifestőt.
13 órakor Gőzmozdonyvezetők találkozója, beszámolók, visszaemlékezések az Orient csarnok színpadán.
A Vasúttörténeti Park a szezonnyitó hétvégén szombaton és vasárnap is 10-től 18 óráig tart nyitva.
Helyszín: MÁV Vasúttörténeti Park (Budapest, Tatai út  95.)
Információ és kép: www.mavnosztalgia.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.