Főoldal » Nézz szembe a félelmeiddel a Barcelona Akváriumban!

Nézz szembe a félelmeiddel a Barcelona Akváriumban!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kevés olyan állat van, amely félelmet vált ki belőlem. Az egyik ilyen a cápa. Talán ez annak is köszönhető, hogy még anno a Cápa (1975) című filmet gyerekként láttam és végigrettegtem.

Találtam egy helyet, amely egyedülálló Európában, és ahova majd, ha az anyagiak megengedik, ellátogatok, és szembe nézek a félelmemmel. 

A Barcelona Aquariumban 35 akvárium található, melyekben 11.000 tengeri állat (összesen 450 különböző faj) él. Az akvárium rendelkezik egy 80 méter hosszú, vízalatti csatornával is. 

És, hogy ne húzzam tovább a dolgot, minden szerdán és hétvégén lehetőség van akár négyen is 300 euróért lemerülni a cápák világába.

Először azonban kapunk egy tárlatvezetést a Barcelona Aquariumban, majd elméleti előadást hallgathatunk végig a cápákról négy témakörben: A cápák áldozatok vagy gyilkosok?, Eredetük és fejlődésük, Jelenlegi cápa populáció, Cápák biológiája. Ezek után, ha rendelkezünk búvárvizsgával, van nálunk fürdőruha, és törölköző, akkor engedélyt kapunk a merülésre. 

Azért, hogy minél több vendéget csábítsanak az épületbe, szinte mindig találnak ki valami újdonságot és/vagy kedvezményt.

A heti aktualitás az, hogy október 29. és november 6. között pókhálók, csontvázak, boszorkányok, szellemkalózok és vámpírok lepik el az akváriumot. Halloween alkalmából a különleges és félelmetes szárnyú denevérhal vendégeskedik az akvárium vízében, és minden gyermek a „csokit vagy csalunk” szlogennek megfelelően ajándékot kap az érkezéskor. 

Az akvárium szomszédságában van az IMAX Port Vell, így akár fokozhatjuk is az élvezeteket: az akváriumban tett látogatás után megnézhetünk pl. egy 3D-s cápás filmet, ami a búvárkodás után talán már nem is  lesz olyan félelmetes. 

Az akváriumba felnőtteknek 17,75 euró, 4-12 éves gyermekeknek 12,75 euró, 60 éven felülieknek 14,75 euró belépőjegy.

Az akvárium nyitva tart 09:30 és 21:00 között (júniusban, és szeptemberben, ill. hétvégéken zárás 21:30-kor, júliusban, és augusztusban zárás 23:00-kor).

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.