Főoldal » “Nők a borászatban, nők a művészetben…”

“Nők a borászatban, nők a művészetben…”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A második Bor és Művészet Fesztivál 2011. augusztus 27-28.-án kerül megrendezésre.
Az idei fesztivál mottója “Nők a borászatban, nők a művészetben…”

A rendezvényen a gyengébbik nem bortermelésben és képzőművészetben betöltött szerepére helyezték a hangsúlyt. A Fesztiválon híres magyar női borászok, szőlőnemesítők mellett kortárs művészeket is megismerhet a látogató. Megtekintheti kiállításaikat és megkóstolhatja boraikat, amelyek minden tekintetben felveszik a versenyt férfi kollégáiékéval is…

A 2011-es Fesztivál vendégpincészete a szigetcsépi – rosé és vörös borairól méltán híres – Gál Szőlőbirtok és Pincészet, emellett a tavalyi évhez hasonlóan a töki Kovács Pince, a Nyakas Pincészet és a Reisner Pince képviselteti magát.

A Bor és Művészet Fesztivál helyszínét a Budapesttől 29 km-re, a Zsámbéki-medence és egyben az Etyek-Budai Borvidék szívében található település, Tök adja. A rendezvény helyszínei, Tök Faluközpont – Kútvölgy és a község határában található 19. századi hangulatos Töki Pincesor.

A Fesztivál a Nyakas-hegy lábánál található festői szépségű község legnagyobb értékeire kívánja felhívni a figyelmet, a borra, a művészetre, az itt élő borászokra, művészekre, a vendégszerető falubeliekre és végül, de nem utolsó sorban a helyi ételkülönlegességekre, egyszóval mindazon dolgokra, amik híressé tették és teszik Tök falut és lakóit.

2011. augusztus 27-28-án – Bor és Művészet Fesztivál keretein belül – megrendezésre kerül az “Etyek-Budai Borvidék Borkirálynője” verseny, lehetőség van személyes jelentkezésre is a Fesztivál első napján, a helyszínen.

Magyarország Országos Borkirálynője egy éven keresztül a magyar bor arca, bornagykövet belföldön és külföldön egyaránt. A választás célja, hogy olyan személyiség képviselje a magyar borokat, aki borismeretével, a borvidékek ismeretével, szépségével, kedvességével lenyűgözi a hazai és nemzetközi borismerő társadalmat.

A rendezők a szervezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy a Bor és Művészet Fesztivál kiemelkedjen a környékbeli bor és pince fesztiválok közül, a bor és a művészet egyedülálló ötvözetét kínálva a Fesztivál vendégeinek. Nem mindennapi kulináris és kulturális élményben lehet része annak, aki ellátogat Tökre, a Bor és Művészet Fesztiválra.

A Fesztivál első alkalommal 2010-ben került megrendezésre. A nagy számban kilátogató vendégeknek, résztvevőknek, helybéli segítőknek és nagyvonalú támogatóinak köszönhetően elsöprő sikert ért el a Bor és Művészet Fesztivál már az első évben.

Bővebb információk a fesztivállal kapcsolatban, forrás és képek: www.boresmuveszet.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.