Főoldal » Ondrej Nepela Aréna

Ondrej Nepela Aréna

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az óváros Nové Mesto városi kerületében található az Ondrej Nepela Aréna. Ez volt az első nyilvános jégpálya Pozsonyban. 1940. december 14-én nyitották meg. 8350 fő volt a befogadóképessége. 1948/49-ben új tribünt építették, ezáltal 11.000 állóhely alakult ki. Az 1958-as Műkorcsolya Európa Bajnokság miatt lefedték az egész stadiont és újabb 4.800 ülést hoztak létre. Az 1992-es hoki világbajnokság miatt a stadion belsejét kellett átalakítani, mégpedig úgy, hogy acéltetőt kapott. Korábban a támogatóknak köszönhetően Samsung meg T-com Arénának is nevezték. Az 1990-es évek eleje óta azonban Ondrej Nepela korcsolyázó tiszteletére, aki az 1972-es téli műkorcsolya olimpia nyertese, megkapta a stadion a nevét. 2009 óta újra felújítás alatt van, a stadion 80%-át lerombolták, hogy tökéletes legyen az idén április 29. és május 15. között megrendezésre kerülő Jégkorong Világbajnokság egyik színhelyének. (A másik helyszín a kassai Steel Aréna lesz.) Az új arénának várhatóan 10.000 fő lesz a befogadóképessége. A stadion újjáépítési költségei körülbelül 40.6 millió eurót tesznek ki. Az újjáépítés részeként építenek még egy föld alatti többemeletes autóparkolót, mely 1.250 parkolóhellyel bír majd.

A Nepala aréna a Hockey Club Slovan Bratislava otthona. A HC Slovan Bratislava egy professzionális jéghoki-csapat a szlovák Extraligában. Nyolcszoros Extraliga-nyertesek és 2004-ben Kontinentális kupagyőztesek is voltak.

Mint a legtöbb stadiont, úgy ezt sem csak a sporteseményekre használják majd. Például Armin Van Buuren június 10-én már a felújított arénában tarthatja meg a buliját. Az egész éjszakás show alatt Armin mellett fellép több előadó is, akik részt vettek a Mirage címet viselő új szerzői album megalkotásában, illetve számos meglepetés előadók, táncosok és showelemek gazdagítják a felhozatalt. A másnap reggel 6-ig tartó partira egy normál jegy 44 euróba, egy Fan Zone jegy 55 euróba (Külön italpulttal közvetlen Armin előtt), egy VIP jegy pedig 99 euróba (All inclusive, fotelokkal, legjobb helyről) kerül.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.