Főoldal » Ötven nap, és jön a SOUND

Ötven nap, és jön a SOUND

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Újabb jeles névsorral jelentkezik a MasterCard Balaton Sound, köztük a többszörös világelső DJ, Armin van Buuren, a kirobbanó formában lévő DJ-páros, Dimitri Vegas & Like Mike vagy az ausztrál slágergyáros duo, a Nervo. Hernan Cattaneo és Nick Warren egyszerre lépnek a Sound Nagyszínpadára, de a sor még nem teljes: jön Datsik, a Clean Bandit, Dj settel érkezik Feed Me és a bérletesek örömére a “bemelegítő”, nulladik napra érkezik a Hardrock Sofa. Továbbá a Bassjackers, a Sigma, Scarlett Etienne, a Warieka és a HVOB formáció is ott van a most bejelentettek listáján. 

Már csak ötvenet kell aludni és végérvényesen beindul a MasterCard Balaton Sound, a nyár egyik legjobban várt fesztiválja. A fellépősor – a most bejelentett nevekkel – már szinte 100%-os és annyira vonzó, hogy a szervezők kalkulációja szerint – ha ilyen tempóban fogynak a jegyek – májusban elkel az utolsó bérlet is. Az új nevek mellett az is kiderült, hogy lesz egy kis  átrendeződés  is  a  Soundon.  Új  helyre  költözik  a  Nagyszínpad  illetve  a  többi  fő programhelyszín is elmozdul. A szervezők úgy számolnak, hogy a fesztivál területe 20-30%-kal bővül és ehhez új kempinterületek kialakításával emelik a sátorhelyek számát. Időközben Timbaland sajnos lemondta a fellépését, mint írta, lemezén dolgozik, így az egész nyárát törölte a koncertnaptárból. De álljon itt most vigaszul a friss nevek listája!

Elsőként  Armin van Buuren  a trance univerzum legismertebb DJ-je és producere, négy elementáris  erejű,  rendkívül  sikeres  album  szerzője,  a  hamarosan  hétszázadik  adásához érkező, huszonöt milliós törzsközönséggel rendelkező A State of Trance műsorvezetője, akit 2007 és 2010 között négyszer választott a világ legjobbjának a DJ Mag.

Jön a két, mindenre elszánt, kirobbanó formában lévő elektronikus zenész, Dimitri Vegas & Like  Mike,  akiket  eksztatikus,  hangládgyilkos  electro  house  indulóik  és  izzasztó  bulikat generáló,  dinamikus  szettjeik  tettek  méltán  híressé.  Itt  lesz  a  Nervo,  azaz  két  kihívóan megnyerő  szépségű  és  tehetséges  ausztrál  DJane,  producer,  illetve  slágergyáros,  akik személyiségüknek megfelelően merész, energikus, tömegmozgatásra tervezett elektronikus zenéikkel  hajtották  uralmuk  alá  bolygónkat.  Nem  kell  nagyon  bemutatni  őket,  hisz intézménnyé váltak műfajukban. A Sound Nagyszínpadán együtt: Hernan Cattaneo vs Nick Warren

Elvetemült,  rafinált,  súlyos,  szaggató  és  merész  anyagairól  hírhedt kanadai elektronikus zenész,  DJ-producer. A  világ  legnagyobb  fesztiváljainak  résztvevői  már  átélték,  milyen Datsikkal együtt zúzni; most a Sound sokat látott és tapasztalt népén a sor, hogy kiállja a próbát. Szintén a Soundra készül a négy fiatal és tehetséges zenész alkotta  Clean Bandit formáció. Megkapó folkos-neoromantikus zenéik stílusa a deep house világához közel álló, finom hangolású elektronika és a klasszikus vonós, illetve fúvós hangszerek keltette varázslat egyedülálló fúziója. Dj settel érkezik Jon Gooch, a többek között Spor művésznéven alkotó brit  drum’n’bass,  dubstep és  electro  house  DJ-producer  legfiatalabb,  leglátványosabb  és legszórakoztatóbb aktuális side projektje, aFeed Me. A Hard Rock Sofaa Dnyepr partjáról indulva elvarázsolta a nemzetközi e-zenei kulisszát, mindenek előtt azzal, hogy munkáikban az  orosz  zene  védjegyszerű  motívumait  szintetizálták  a  legfrissebb-legtrendibb megfejtésekkel.  Ezt  most  mi  is  megtapasztalhatjuk,  méghozzá  a  bérletesek  örömére,  a nulladik napon.  A Bassjeckers pörgős, robbanékony anyagaival három év alatt telebombázta a legnagyobb internetes e-zenei ellátókat és jelentős sikereket ért el, így ma már a legmenőbb partyk közönségét mozgatja meg erőteljes szettjeivel. Cameron Edwards és Joe Lenzie, leedsi elektronikus zenész, producer és DJ páros jóvoltából élőben szólal meg a Soundon az idei év egyik legerősebb drum’n’bass slágere, a brit és külföldi chartokon hódító Nobody To Love. A duó Sigman éven az utóbbi öt évben szerzett magának nemzetközi hírnevet, illetve küzdötte fel magát a drum’n’bass élvonalába.

Scarlett Etienne nem üresfejű partycica, aki csak csodás külsejének köszönheti, hogy eljutott a világ legforróbb bulijaiba, hanem egy rendkívül sokrétű egyéniség, és ennek megfelelően sokszínű az előadói profilja – ezt most a Sound közönsége is tapasztalhatja Élő  produkcióval  érkezik  Jakob  Seidenstickler,  Henrik  Raabe  és  Florian  Schirmacher  a  kifinomult elektronika szerelmeseinek igényeit maradéktalanul kiszolgáló zenei projektje, a Warieka. A hangok végtelen variációjára építő improvizációs játékukban kaleidoszkópszerűen jelennek meg a legkülönfélébb stílusokra és műfajokra jellemző témák – majd meglátjuk. És a bő lista végére jön még két bécsi csodabogár, a karakteres hangú énekesnő, Anna Müller és  Paul Wellner  kreatív  producer  fantáziájából  megszületett  HVOB, kevésbé ismertebb nevén; a Her Voice Over Boys zenei projekt. Lassú tempójú, művészi, intelligens és érzelmes, minden  felesleges  dísztől-pompától  megtisztított,  lounge-os  beütésű  zenéjük  bensőséges hangulata mindenkit elvarázsol.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.