Főoldal » Óvatosságra inti a Külügyminisztérium az Egyiptomba és a Kínába utazókat!

Óvatosságra inti a Külügyminisztérium az Egyiptomba és a Kínába utazókat!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Egyiptomba induló magyarokat a Sínai-félszigeten tevékenykedő fegyveres csoportok jelentette veszélyre, a Sanghajba és a környező kínai nagyvárosokba készülőket pedig a Hajkuj (Haikui) névre keresztelt tájfun által okozott fennakadásokra figyelmezteti a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

Vasárnap egy felfegyverzett csapat megtámadott egy katonai ellenőrzőpontot az izraeli-egyiptomi határnál. A támadásnak 16 halálos áldozata és 7 sebesültje volt. 

Ezért javasolják az Egyiptomba utazó magyar állampolgároknak, hogy a Sínai-félsziget északi részét – különösen Rafah és el-Arís városokat – és belső területeit ne látogassák sem egyénileg, sem csoportosan szervezett utazások keretében.

Ha valaki mégis az utazás mellett dönt, a konzuli szolgálat azt kéri, hogy szándékáról és elérhetőségéről értesítse a nagykövetséget.
A turisták által kedvelt övezetek – Sharm el Sheikh, Dahab és Taba – megközelítésekor azt ajánlják a magyaroknak, hogy repülőgéppel érkezzenek, majd a repülőtérről csoportosan, autóbusszal utazzanak a szállodáig.
A konzuli szolgálat arra is felhívja a figyelmet, hogy Kínában a Hajkuj tájfun kedd éjjel elérte az ország keleti partvidékét, és Sanghajtól mintegy 120 kilométernyire délre vonul dél-nyugat felé. A sanghaji főkonzulátus arra figyelmezteti a Sanghajba és a közeli kínai nagyvárosokba készülő magyarokat, hogy jelenleg sem Putung (Pudong), sem Hungcsiao (Hongqiao) nemzetközi repülőtér nem fogad járatokat. Nem közlekednek a vonatok, és a hajóforgalom is szünetel.
A kínai hatóságok szerint a vihar szerdán lesz a legerősebb, és helyenként továbbra is széllökésekkel kísért, kiadós esőzésre kell számítani, egészen a hét végéig.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2012/153

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.