Főoldal » Rejtett zugok Székesfehérváron

Rejtett zugok Székesfehérváron

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Királyok városa sok látnivalóval büszkélkedhet, de ejtsünk most szót egy természetvédelmi területről, mely titkos zuga a városnak. A Budai u. – Zentai u. – Becskereki u. által határolt területen valaha kavicsbánya volt. Helyén szép parkot alakítottak ki, gyönyörű fákkal, és kavicsos ösvénnyel. Távol a város zajától, és mégis közel. Lehet jó levegőt szívni, levetni magunkról a stresszt, feltöltődni, lelassulni, s közben megcsodálni a fákat, bokrokat, a sziklaalakzatokat, és a kis békanyálas tavacskát.


Az ösvényen 15-20 perc alatt teljesen bejárhatjuk a területet, de elidőzhetünk szép részleteknél. A kőből kirakott békára emlékeztető kupacnál, vagy a Makovecz tervezte református templom alatt. De megcsodálhatjuk a szomorú fűzeket, vagy játszhatunk egyet a kosárpalánknál. A park az Apatini út felől közelíthető meg, s a bányajellegnek köszönhetően zárt harmonikus világba érkezünk. Nincs zaj, nincs szmog, csend van és nyugalom. Hiányzik ugyan néhány szemetes, de ha vigyázunk a környezetünkre, sokáig csodálhatjuk ezt a kis ékszerdobozt. A cikkről még részletesebben itt olavashattok: www.bakancsesfakanal.blogspot.com


 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.